Detergentul de spălat vase, făcut în casă, este de 10 ori mai ieftin decât cel din magazine. Va elimina, rapid, toate petele 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Detergentul de spălat vase, făcut în casă, este de 10 ori mai ieftin decât cel din magazine. Va elimina toate petele. Sursa - Pexels
Detergentul de spălat vase, făcut în casă, este de 10 ori mai ieftin decât cel din magazine. Va elimina toate petele. Sursa - Pexels
Un produs pentru spălarea vaselor și a ustensilelor din bucătărie poate fi creat, acasă, din ingrediente pe care le ai la îndemână în cămară.

Astfel de produse sunt ecologice și nu mai puțin eficiente decât cele din magazine. Și nu trebuie să cheltuiești mulți bani pentru a cumpăra sticle scumpe cu detergent de vase.

Ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru a scăpa de grăsimea și petele de pe farfurii, cești și tigăi în câteva minute.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a crea un detergent de vase acasă: 1 lingură de apă fierbinte, 50 grame de săpun de rufe, dat prin răzătoare, sucul de la o jumătate de lămâie, 50 grame de  glicerină și ½ linguriță de alcool sanitar.

Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice

Se amestecă bine ingredientele într-un bol până se omogenizează. Soluția finită trebuie să aibă consistența unui gel gros.

Se toarnă produsul obținut într-o sticlă și se folosește ca de obicei pentru curățarea vaselor. Soluția finită se poate păstra și câteva luni și, chiar dacă costă puțin, beneficiile ei sunt mari.

 

Vezi și.

 

Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic

 

Chiar dacă pe piață există zeci de tipuri de îngrășământ pentru plantele de interior, însă mulți grădinari apelează la produsele naturale din cămară.

Astăzi vă vom explica cum folosirea chibriturilor poate fi extrem de utilă pentru îngrijirea plantelor de apartament. De fapt, chibriturile pot oferi plantelor beneficii enorm.

Chibriturile sunt indispensabile pentru îngrijirea plantelor din casele noastre datorită gămăliei care constă dintr-o pastă pe bază de clorat de potasiu.

De fapt, această substanță conține substanțe nocive pentru multe insecte, dar este utilă mai ales împotriva afidelor enervante.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

 

Afidele atacă planta prin depunerea ouălor în pământ. Odată ce ouăle eclozează, larvele vor ataca și vor mânca toate rădăcinile. Din păcate, planta se va usca.

Utilizarea chibriturilor vă va ajuta să evitași acestea situații prin îndepărtarea definitivă a afidelor.

 

Ce trebuie să faceți pentru a salva plantele de apartament?

 

În funcție de problema pe care doriți să o rezolvați, alegeți una dintre cele 2 opțiuni de mai jos.

1. Puneți chibriturile în pământ.

Pentru a preveni afidele și alte insecte să-și depună ouăle în solul plantelor, trebuie să faceți  acțiune foarte simplă. Doar introduceți chibriturile cu capul în jos direct în pământ și distanțați-le la 2 sau 3 centimetri. Cu această metodă rapidă și ușoară, problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret

2. Udați solul cu infuzie din chibrituri. Dacă ați văzut larvele pe plantă, trebuie să folosiți o infuzie din chibrituri. Pentru a pregăti această infuzie specială, trebuie să puneți un pachet de chibrituri în 500 de mililitri de apă.

După a 5 zile, scoateți chibriturile și să turnați apa în ghivece. Este important să repetați acest tratament la fiecare 2 sau 3 zile. În acest fel, toate larvele vor fi eliminate definitiv.

 

Vezi și.

 

Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

 

Pentru ca podeaua să fie mereu curată, nu este nevoie să folosiți detergenți chimici scumpi, care pot fi nocivi pentru sănătate și mediu.

Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat

Pentru ca podeaua să rămână curată mult timp, trebuie să prepari chiar acasă un produs natural. Există o modalitate minunată, care ne ajută să avem o podea strălucitoare și fără dungi. În plus, datorită acestui produs, puteți spăla mai rar podeaua.

 

Pentru a face un produs special, veți avea nevoie de:

1/2 capac de detergent lichid pentru vase;

10 litri de apă caldă;

25 de grame de glicerină.

 

Se amestecă toate ingredientele într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, puteți adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Există și alte metode pentru a vă ajuta să vă mențineți suprafețele fără detergenți: 

Oțetul alb este ideal pentru curățenie și degresare. Pentru a-l utiliza, trebuie să amestecați, într-o găleată, o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă. Pentru a parfuma totul, adăugați și câteva picături de ulei esențial. Această soluție este ideală pentru orice tip de podea.

Ulei vegetal -  Această metodă de curățare a podelei este excelentă pentru protejarea podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Pentru a face acest remediu, amestecați, într-o găleată, următoarele ingrediente: 1 linguriță de ulei vegetal; 1/2 cană oțet alb; detergent pentru vase; 1 pahar cu apă.

De asemenea, puteți pune produsul într-o sticlă și pulverizați produsul pe zonele afectate de murdărie și grăsime. Îți poți lua rămas bun de la murdărie pentru o lungă perioadă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel