Data publicării:

Ce se întâmplă în organism când bei must

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Se apropie perioada mustului. Cui nu îi este poftă de licoarea delicioasă?

Studiile arată că mustul menţine în bună stare neuronii, limitând pierderea celulelor cerebrale. O dietă din care nu lipseşte mustul blochează, parţial, evoluţia maladiei Alzheimer. Se pare că există o legătură directă între consumul de must şi memorie, capacitatea motrică şi facultăţile cognitive.

Polifenolii şi antioxidanţii blochează efectul nefast al radicalilor liberi asupra celulelor. Aceşti radicali, în exces, sunt principalii responsabili ai îmbătrânirii ţesuturilor, mai ales la nivelul pielii.

Acidul tartric provenit din struguri are capacitatea de-a regla digestia. Prin urmare, câteva pahare de must pot să combată, în mod eficace, constipaţia cronică.

Are grijă de inimă, scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare

 

Prin îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, a elasticităţii arteriale şi a funcţiei vasculare, consumul de must te ajută să eviţi oboseala cardiacă şi te pune la adăpost de accidentele vasculare cerebrale. Polifenolii reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge şi oxidarea colesterolului „rău“ – una din principalele cauze ale fixării acestor plachete pe pereţii arterelor.

Compusul din must numit resveratrol diminuează luările în greutate, împiedicând astfel apariţia diabetului de tip 2 şi a obezităţii. Polifenolii din must stimulează sistemul imunitar şi reduc leziunile inflamatoare care pot să apară la nivelul celulelor pancreasului, producătoare de insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel