Detaliu cheie despre atacatorul lui Donald Trump, Thomas Crooks. Cristian Diaconescu: Într-o săptămână se va ști asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgi Ichim
WhatsApp
donald trump thomas Crooks - Foto: Agerpres
donald trump thomas Crooks - Foto: Agerpres
Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a vorbit despre Thomas Matthew Crooks și despre motivele care au stat în spatele deciziei sale de a trage spre Donald Trump.

Thomas Matthew Crooks, un bărbat în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de agenții Secret Service după ce a deschis focul asupra fostului președinte Donald Trump la un miting din Pennylvania.

Foștii colegi de liceu l-au deschis ca fiind un singuratic, adesea agresat și batjocorit, cunoscut pentru ținutele sale de vânătoare și pasiunea sa pentru jocurile video.

Mai mult, din primele informații reiese că nu avea prea mulți prietenei și nu a apărut nici măcar în albumul de absolvire, deși a primit un premiu de 500 de dolari pentru merite academice.

FBI a făcut publică prima imagine cu Thomas Matthew Crooks, iar autoritățile din SUA au declarat că au găsit explozibili în mașina sa, mașina care fusese cumpărată de tatăl său. Se pare că tot de la tatăl său a făcut rost și de armă, pentru că în SUA este legal.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a vorbit despre Thomas Matthew Crooks și despre motivele care au stat în spatele deciziei sale de a trage spre Donald Trump.

"Americanii din acest moment spun, dat fiind momentul extrem de complicat și tot ce se întâmplă în lume și rolul pe care americanul de rând îl înțelege în ceea ce privește relevanța statului său, s-a trecut de la politică la visceralitate. Și de la visceralitate la violență nu este decât un pas.

În ce sens? În sensul că acum se discută mai puțin despre politică academică, cea din 1990 sau 2000, taxe mai mici sau mai mari, investiții în componentă miliară mai mici sau mai mari, reglementări mai complicate sau mai puțin complicate în ceea ce privește funcționarea Statelor Unite și se discută mult despre identitate, despre patriotism, despre sentimente, despre valori și evident, într-o formă sau alta, din perspective foarte diferite, cetățenii americani se regăsesc în acest tip de retorică.

Și cazurile extreme, în mod evident, reflectă o anumită stare de spirit față de modul în care se promovează anumite mesaje, inclusiv politice. Evident, mulți își amintesc faptul că și Donald Trump, referindu-se la adversarii săi politici, la dușmanii săi, i-a numit fie comuniști, fie naziști, fie viermi.

Ei bine, modul în care, la un moment dat, un anumit tip de mesaj este recepționat, mai ales la indivizi cu probleme psihice mai mult sau mai puțin complicate, poate genera un anume tip de reacție.

În acest moment, trebuie să se știe dacă a fost vorba de un lup singuratic sau au fost și alte lucruri în spate. În mod sigur, într-o săptămână acest lucru se va știi", a declarat Cristian Diaconescu, în direct la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel