Detalii șocante în cazul minorului care a ucis pentru un telefon mobil. De ce s-a dat o pedeapsă ”atât de mare”
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Un minor a ucis un bărbat și a sustras din locuință un telefon mobil și o tabletă. Cazul a șocat comunitatea din Sântana, Arad. După decizia instanței, au apărut diverse reacții. DC News a aflat de ce Tribunalul Arad a decis să-l trimită 11 ani într-un centru de detenție.

La prima vedere, pedeapsa de 11 ani într-un centru de detenție, dată pe 1 iulie de Tribunalul Arad cu posibilitatea de contestare, pare nedreaptă în comparație cu alte cazuri cel puțin la fel de grave. Totuși, vorbim despre un minor de 17 ani, care, dacă ar fi comis crima cu câteva luni mai târziu, ar fi primit o altă pedeapsă. 

Un specialist criminolog a explicat pentru DC News că minorul e minor și pedeapsa e alta. Până la decizia Tribunalului Arad, au fost efectuate multe analize și expertize precum: expertiza medico-legală, autopsia. Odată cu pronunțarea medicului legist, atunci modul în care este văzut cazul de anchetatori este clar. 

„Dacă victima s-a apărat, poate fi lovitură cauzatoare de moarte. Depinde și de intenția minorului. Dacă s-a dus să-l omoare, dacă s-a dus să facă jaf și a fost surprins. Dacă era un conflict anterior, o altercație”, a explicat specialistul. 

S-a dus să-l omoare sau să fure?

În astfel de cazuri, poate una dintre cele mai importante întrebări pe care și le ridică anchetatorii în vederea „rezolvării puzzle-ului” are în centrul de interes mobilul crimei. S-a dus să-l omoare și a furat sau s-a dus să fure și l-a omorât. De ce a venit autorul în casă? Să fure sau să-l omoare?

Decizia instanței de a-l trimite pe minor 11 ani într-un centru de detenție vine în urma cercetărilor și anume că inculpatul minor, în vârstă de 17 ani, i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit persoanei vătămate de sex masculin, în vârstă de 49 de ani, care au condus la decesul acesteia. După comiterea crimei, minorul a sustras un telefon mobil și o tabletă din casa victimei și le-a vândut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel