Data actualizării:
Data publicării:

Detalii neștiute despre ținuta spectaculoasă pe care Kate Middleton a purtat-o la încoronare

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Kate Middleton a fost la fel de regală ca întotdeauna. A purtat o rochie uimitoare din crep de mătase brodată, concepută de Alexander McQueen. Ținuta a avut o broderie argintie, cu motive florale - trandafiri, ciulini, narcise și trifoi. Același designer i-a creat şi rochia de mireasă, în 2011.

Kate Middleton a luat modelul de stil de la regretata Regină Elisabeta a II-a, a cărei rochie de la încoronare a avut, de asemenea, motive florale. La fel ca Regina, ea a avut același designer pentru ținuta de la încoronare şi cea de la nuntă, potrivit hellomagazine.com.  

Regina Elisabeta a II-a a purtat ținute Norman Hartnell pentru ambele ocazii, în timp ce Kate a rămas fidelă designerului Alexander McQueen. Pentru nunta ei din 2011, Kate a avut același designer, Alexander McQueen.

Tiara de încoronare a Prințesei Kate

Accesoriul pe care prințesa l-a purtat pe cap a fost confecționat din lingouri de argint și cristale. Broderia tridimensională a fost lucrată cu fir de argint, fiind realizată de Jess Collett și Alexander McQueen.

Rochia de încoronare a Prințesei Kate

Kate a purtat o rochie albă strălucitoare de Alexander McQueen. Broderia a fost lucrată cu lingouri de argint și cu motive de trandafiri, ciulin, narcise și trifoi. Aceeași cusătură florală apare și pe rochia Prințesei Charlotte.

Roba de încoronare a Prințesei Kate

Purtând o mantie de culoare albastru închis a Ordinului Regal Victorian Royal, Kate nu putea arăta mai regal. Prințesa a fost numită „Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order” (GCVO) de către răposata regină în 2019, așa că acum are dreptul de a purta mantia Grand Cross of the Royal Victorian Order. Roba pe care a purtat-o peste rochie a fost realizată din satin de mătase albastru închis. Mantia lungă până la podea este căptușită cu tafta de mătase albă și cu o insignă brodată manual.

Bijuteriile de încoronare ale Prințesei Kate

Pentru bijuterii, Kate a optat pentru cerceii cu perle și diamante ai prințesei Diana, un omagiu emoționant pe care prințesa de Wales l-a adus regretatei mame a lui William. La gât a purtat colierul George VI Festoon al Reginei Elisabeta a II-a, pe care George al VI-lea l-a comandat pentru fiica sa (pe atunci Prințesa Elisabeta) în 1950. Strălucitorul colier - unul dintre preferatele regretatului monarh - a fost realizat din 105 diamante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel