Data publicării:

Detalii mai puțin știute despre faimosul pilot ucrainean „Juice“, care a murit la antrenamente / Făcea parte din unitatea cunoscută sub numele de „Fantoma Kievului” / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Faimosul pilot „Juice“ a făcut parte din unitatea cunoscută sub numele de „Fantoma Kievului”.

Forțele aeriene ucrainene îi aduc un omagiu unui cunoscut pilot numit, care a fost una dintre cele trei persoane ucise într-un accident de avion de vineri, conform CNN.

Andriy Pilshchikov, care era cunoscut sub numele de „Juice”, și alți doi piloți au murit când două avioane de antrenament de luptă L-39 s-au ciocnit în aer, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene.

Pilshchikov, pilot de MiG-29, a făcut parte dintr-o unitate cunoscută sub numele de „Fantoma Kievului”, care a apărat centrul și nordul Ucrainei la începutul războiului. El a fost, de asemenea, un susinător pentru furnizarea de F-16, a spus Forțele Aeriene.

Cine a fost Juice

„(Juice) nu a fost doar un pilot, a fost un tânăr ofițer cu mega cunoștințe și mega talent. El a visat la F-16 pe cerul ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Yurii Ihnat, într-o declarație.

„A fost un excelent comunicator (și) o forță motrice în spatele reformelor în aviația Forțelor Aeriene, un participant la multe proiecte”, a continuat el.

„Și-a dedicat viața scurtă, dar foarte strălucitoare, aviației”, a adăugat Ihnat, spunând că „a făcut o treabă extraordinară în această chestiune”.

„Nici nu vă puteți imagina cât de mult își dorea să zboare cu F-16”, a remarcat Ihnat, adăugând că este regretabil că Pilshchikov nu va putea să le piloteze, având în vedere că „avioanele americane urmează să ajungă în Ucraina”.

Într-un interviu acordat CNN în iunie, Pilshcikov a explicat de ce credea că este important ca națiunile occidentale să ofere Ucrainei avioane de luptă americane.

„Contraofensiva noastră ar putea fi mult mai eficientă și mult mai sigură pentru băieții noștri de pe teren”, a spus el.

Pilshchikov se afla într-o misiune de luptă în apropierea orașului Jîtomir, la aproximativ 140 de kilometri (87 de mile) vest de Kiev, când a avut loc incidentul, potrivit Forțelor Aeriene.

Forțele Aeriene au transmis condoleanțe familiilor decedaților, spunând că „aceasta este o pierdere dureroasă și ireparabilă pentru noi toți”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit accidentul aviatic care a luat viața a trei piloți „un dezastru” și a remarcat că Pilșcikov „și-a ajutat foarte mult țara” și „nu va fi uitat niciodată”.

„Ancheta a ceea ce s-a întâmplat este în desfășurare. Este prea devreme să vorbim despre detalii. Desigur, toate circumstanțele vor fi clarificate”, a spus Zelenski.

Într-un interviu de anul trecut cu Anderson Cooper de la CNN, Juice a spus că și-a primit porecla în timpul unei călătorii în Statele Unite. El a spus că prietenii lui i-au pus această poreclă, pentru că el nu bea alcool și cerea mereu suc.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel