Detalii despre tragedia de Halloween de la Seul. Primul apel la poliție a fost dat cu câteva ore înainte de busculadă: Aleea aia devine foarte periculoasă. Abia am reușit să ies!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Primul apel la 112 cu privire la busculada din Seul a fost dat cu câteva ore înainte ca tragedia să aibă loc.

Primul apel la poliția din Itaewon a fost la ora 18:34, cu câteva ore înainte de tragedia mortală să aibă loc.

Apelantul a sunat la numărul de urgență 112 al Coreei de Sud și a spus că se află pe strada principală spre Itaewon, iar o alee de lângă hotelul Hamilton devine periculos de aglomerată.

„Aleea aia devine foarte periculoasă, iar oamenii nu pot coborî, în timp ce unii continuă să urce și se creează o busculadă. Abia am reușit să ies, dar este prea aglomerat. Cred că ar trebui să controlați locul”, a spus apelantul.

Acesta a fost primul din cel puțin 10 apeluri la poliție care au avut loc în următoarele trei ore. Dar în acea noapte, spun localnicii, prezența poliției a fost complet inadecvată.

Dovezile tot mai mari, experții și o serie de scuze oficiale indică eșecuri flagrante. Oficialii locali și poliția pur și simplu nu erau pregătiți pentru mulțimile care se adunaseră și s-au străduit să le gestioneze odată ce au ajuns acolo.

Anterior, șeful poliției din Coreea de Sud a declarat că răspunsul lor de urgență a fost „inadecvat”, prima recunoaștere din partea oficialilor că nu au făcut suficient pentru a o preveni.

Potrivit unor estimări, sute de mii de oameni au fost în Itaewon pentru a sărbători Halloween-ul. A fost un număr surprinzător chiar având în vedere că acel cartier este mereu extrem de aglomerat, conform BBC.

Doliu național în Coreea de Sud, după tragedia de Halloween în care au murit 151 de oameni. Reacții la nivel internațional

În Coreea de Sud a fost declarat doliu național, după ce 151 de oameni și-au pierdut viața într-o busculadă la petrecerea de Halloween.

Autorităţile metropolitane din Seul a anunţat că au primit sesizări privind dispariţia a 355 de persoane în urma busculadei sângeroase din timpul petrecerii de Halloween din districtul Itaewon. Cel puţin 151 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 82 au fost rănite în urma unei busculade în cartierul de divertisment, produsă sâmbătă noaptea pe o stradă îngustă, supraaglomerată, unde o mulţime uriaşă de oameni veniseră pentru a sărbători Halloween-ul, potrivit Serviciului Pompieri.

Autorităţile districtuale au anunţat că primesc în continuare sesizări despre persoane dispărute, pe fondul tragediei de Halloween şi că transmit Poliţiei aceste sesizări. Aproximativ 60 de membri ai personalului administraţiei locale au fost repartizaţi în aproximativ 50 de spitale pentru a susţine familiile îndoliate ale victimelor, conform Rador (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel