Despre ei nu vorbește nimeni. Cine sunt elevii români care au obținut rezultate impresionante la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia / Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Elevii români au obţinut rezultate excepționale la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată între 21 - 28 mai, la Ulan Bator (Mongolia). 

Conform Ministerului Educaţiei, au obţinut medalii de aur Alexandru Momoiu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medalie de argint - Alexandru Iorga (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz - Răzvan-Gabriel Marcu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Au obţinut menţiuni de onoare Alexandru-Ştefan Işfan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional 'Tudor Vladimirescu' din Târgu Jiu), Mihnea Buţiurcă (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Robert Stănescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Rareş Theodor Marinescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Profesori coordonatori ai lotului au fost conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi) şi prof. dr. Gabriel Florian (Colegiul Naţional Carol I din Craiova). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel