Despre cum și-a cumpărat Dan Diaconescu timpi de antenă la toate televiziunile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Cine se află în spatele lui Dan Diaconescu pare a fi marea întrebare a momentului. În spatele cărui Dan Diaconescu, al investitorului sau al politicianului ar fi contraîntrebarea...

Cu toate cifrele pe masă rezultă un lucru foarte simplu, și anume că nu cele 45 de milioane de euro pe care le are sau nu le are personajul în cauza sunt cheia salvării combinatului din Râmnicu Vâlcea. Costurile funcționării Oltchim reclamă sume imense, datoriile acumulate depășesc 800 milioane de euro, iar cu aprovizionarea cu materii prime lucrurile au devenit albastre din momentul în care s-a închis rafinăria Arpechim de la Pitești. Așa stând lucrurile, niciun investitor serios nu s-ar arunca în cap într-o piscină goală din dorința de a face o figură frumoasă pentru public în timp ce plutește prin aer. În momentul de față, cel mai valoros activ pentru prăduitori ar fi fierul vechi ce rezultă din închiderea și dezafectarea combinatului și eventuala vânzare pe bucăți a unor utilaje, nicidecum repornirea gigantului!

 Prin urmare, întrebarea este sau nu cineva în spatele lui DD are sens doar pe jumatate și mă refer la aspectul politic. Știu că omului televizor îi stă în primul rând mintea la alegerile din 9 decembire. Acest personaj populist a reușit să convingă doar prin promisiuni deșanțate și pentru el dă bine să pozeze în salvatorul a mii de oameni în ajunul parlamentarelor. Sigur, vor fi unii care să spună ca bat campii, că nu s-ar angaja Diaconescu în așa ceva, cum să dea el așa o țeapă când toată treaba asta poate căpăta conotații penale?

Ei bine, chiar și dacă nu vine cu cei 45 milioane de euro domnul “investitor” nu riscă aproape nimic. În cel mai rău caz pierde banii dați pe caietul de sarcini, adica 150 mii euro, dar asta nu e nici măcar o pierdere pentru că se poate spune că a cumpărat cu suma asta timpi de antenă la toate televiziunile din România. Zile întregi s-a lăfăit în prime time făcându-și campanie și lănsându-și toate mesajele și gândiți-vă cât ar fi costat din punct de vedere publicitar minutul într-o zonă de maximă audiență! Calculați prețul orelor de atenție de care a avut parte la toate stațiile TV și veți constata că 150 mii euro înseamnă cam a 10-a parte!

Sigur că dacă va fi cazul, Dan Diaconescu poate fi acționat în penal pentru înșelătorie dar știm cu toții cât durează procesele în România și e clar că până în alegeri dânsul nu ar avea niciun contact cu sala de tribunal!

Dacă există ceva sau cineva în spatele lui DD, atunci chestia aia trebuie căutată în zona politică și e cât se poate de simplu de aflat despre ce e vorba întrebându-ne cui folosește acum acesnsiunea politică a acestui personaj?

Este evident că orice ar face nu poate căștiga alegerile dar le poate încurca teribil pentru că fiecare procent adunat în plus de PPDD scade șansele USL de a depăși 50% din numarul mandatelor din Parlament.  Aceasta este miza ce se joacă acum în direct la TV și din păcate oamenii disperați din curtea Oltchim au fost transformați cu cinsim într-o biată masă de manevră.

 Nu mai e cazul să ne întrebăm cine își dorește ca USL să nu obțină această majoritate, știm că Traian Băsescu abia așteaptș asta pentru a nu le da guvernarea! Sunt convins că taciturnul de la Cotroceni își soarbe zâmbind whisky-ul cotidian urmărind desfășurările de pe micul ecran și își freacă palemele de bucurie la gândul că adversarii săi au căzut în capcană. Nu înteleg înca felul aproape buimac în care acționează guvernul, căci erau evidente consecințele, dar la urma urmei poporul va decide. Zicala aia că avem conducătorii pe care îi merităm e până la urmă plină de miez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel