Despre celeritate şi moartea Justiţiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
srs
srs

Atunci cand un sistem de justitie este incapabil sa solutioneze o cauza intr-un timp rezonabil, asistam la colapsul unei puteri in stat. In ultima vreme, am insistat asupra poticnelilor Justitiei in materie penala. Nu intamplator. Aservirea politica a procurorilor si presiunile constante ale puterii asupra judecatorilor sunt extrem de vizibile atunci cand vine vorba de cauzele penale. Acestea fiind de altfel, de multe ori, teleregizate. Numai ca moartea Justitiei este, daca nu la fel de vizibila, in orice caz la fel de dureroasa si in materie civila.

A judeca cu celeritate inseamna ca, din momentul declansarii unui proces pana cand el se solutioneaza, trebuie sa se scurga un timp rezonabil. Daca un proces obisnuit se termina la Sfanul Asteapta, atunci nu mai poate fi facut afirmatia ca Justitia face dreptate. Dimpotriva. Ea creeaza drame si haos.

Nu ma incumet sa-i acuz pe magistrati ca trag de timp. Motivul este ca stiu cat de multe procese au pe cap. Si acum ma refer exclusiv la cele de drept civil. Printre numeroasele cauze care genereaza acest fenomen este si nerezolvarea politica, in Romania, a problemelor legate de proprietate. Asupra unui asemenea exemplu ma voi opri azi.

Citeşte mai departe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel