Despăgubiri de 5.000 de euro pentru văduva unui bărbat din Suceava, mort de COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Despăgubiri de 5.000 de euro pentru văduva unui bărbat din Suceava, mort de COVID-19 / Foto: Pixabay, de soumen82hazra
Despăgubiri de 5.000 de euro pentru văduva unui bărbat din Suceava, mort de COVID-19 / Foto: Pixabay, de soumen82hazra
Soția unui bărbat din Suceava, mort de COVID-19. a primit o despăgubire de 5.000 de euro.

O femeie din municipiul Suceava a primit despăgubiri de 5.000 de euro, după ce soțul ei a murit de COVID-19, scrie monitorulsv.ro. Totul după ce fosta profesoară a acuzat Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava de moartea bărbatului.

Pacientul avea 73 de ani, iar la internare în spital ar fi avut testul negativ. El ar fi fost dus la secția ATI noncovid din cauza unor probleme de sănătate. Starea sa s-a îmbunătățit, însă după aproape trei săptămâni a fost depistat pozitiv la COVID-19. Bărbatul nu mai putea respira, iar 60% din plămâni au fost afectați. În ciuda eforturilor, acesta a murit. Femeia i-a acuzat ulterior pe medici că soțul ei s-a infectat cu Sars-Cov-2 în spital.

„Nu pot să cred că un om cu organism puternic, de fost sportiv, care a respectat toate regulile și măsurile anti-COVID încă de la începutul pandemiei, s-a protejat, a purtat mască, mănuși, nu a ieșit din casă în perioada restricțiilor de circulație, a făcut mișcare zilnic ulterior, a murit în spital, ca urmare a infectării cu acest virus, când era aproape de externare cu un prognostic medical bun”, a declarat soția în fața instanței.

Argumentele instanței



După ce și-a îngropat soțul, femeia a înaintat o acțiune la Tribunalul Suceava. Instanța i-a dat câștig de cauză, însă decizia nu este definitivă. Reprezentanții Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava neagă acuzațiile.

„Deși pârâtul susține că afirmațiile reclamantei privind culpa medicală nu au fost dovedite, din coroborarea datelor medicale ale scrisorii medicale rezultă că, la momentul internării, pacientul nu era infectat cu virusul Sars-Cov-2, testul PCR fiind unul de mare acuratețe, astfel că la acest moment se poate extrage prezumția simplă că pacientul, fiind internat pe secția ATI noncovid a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, acesta avea obligația atât de a lua toate măsurile necesare pentru ameliorarea sau vindecarea afecțiunilor stabilite prin diagnostic, cât și pentru evitarea oricăror infecții, inclusiv cu Sars-Cov-2, al cărui caracter pandemic și contagios este de notorietate.”, a concluzionat judecătorul de caz.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel