Designer român: Sunt înfiat de la vârsta de un an
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
La Stephan Pelger, un designer român, renumit atât în ţară, cât şi în străinătate, apelează doamnele şi domnişoarele de câte ori doresc să facă senzaţie la vreun eveniment public la care participă.

În privinţa vieţii sale personale, Pelger nu a fost foarte generos cu detaliile, dar, invitat la Smart FM, la emisiunea "Trăieşte Smart", a Adinei Hallas, designer-ul a povestit aspecte din copilărie şi despre drumul său în profesia de creator de modă.

"Dragostea pentru modă – este o vocaţie, de la 2 – 3 ani, desenez, pictez, am început să studiez pian, vioara, flaut. Până la urmă am ales designul vestimentar, tot de mic îmi plăcea să mă îmbrac frumos, părinţii mei m-au susţinut, m-au îndreptat către această direcţie, nu mi-au spus: "Vreau să devii preot că tată sau muzician că mama", a spus Stephan Pelger la Smart FM.

"Le-am zis tuturor colegilor de şcoală că vreau să devin designer, ei radeau de mine la momentul respectiv, în momentul asta pot să le dau peste nas", a completat el.

Talentat şi încurajat de familia lui, Pelger a absolvit Facultatea de Design Vestimentar, dar a urmat studii în afară ţării, la Şcoală de Modă din Viena, unde au fost scoase la concurs 11 locuri, iar el a fost unul dintre cei acceptaţi.

Cu părinţii săi are o legătură foarte strânsă, vorbeşte în fiecare zi cu ei la telefon, chiar dacă sunt plecaţi în Germania din 1998. "Sunt înfiat de la vârsta de un an şi cred că este un dar şi o şansă în viaţă pe care o ai o dată într-o viaţă, pentru că am nimerit la o familie care nu doar că m-a adoptat, ci chiar îmi este familia adevărată, familia mea, părinţii mei. N-am avut curiozitatea nici măcar o zi să aflu care îmi sunt rădăcinile adevărate. Mama m-a încurajat tot timpul să-mi urmez abilităţile creative, deoarece, fiind artist, era un pic mai libertină decât tată. Tată era sever, dar a înţeles că nu pot să devin preot sau doctor sau avocat, era clar că un singur drum era calea mea".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel