Data publicării:

”Deși aproape toată gama de rachete antitanc a fost aruncată asupra tancurilor, acestea nu au fost lovite”. Care e secretul IDF

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a vorbit despre ”secretul IDF” care protejează militarii israelieni. 

Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a vorbit despre cum sunt protejați militarii israelieni în Fâșia Gaza. 

”Ei bine, de la începutul războiului, numărul soldaților israelieni care au fost uciși nu este atât de mare pe cât ne așteptam, de fapt. Și asta datorită tacticilor moderne pe care le aplică armata israeliană și datorită sistemelor de apărare pe care le-am instalat în vehiculele noastre blindate

Astfel, faptul că avem sisteme de apărare activă în tancurile noastre creează o situație în care putem manevra. Dacă comparați manevrabilitatea armatei noastre cu, de exemplu, situația de pe frontul Ucraina - Rusia, acolo toate tancurile sunt lovite imediat de rachete antitanc și, prin urmare, nu se pot mișca. 

În cazul nostru, deși aproape toată gama de rachete antitanc a fost aruncată asupra tancurilor, acestea nu au fost lovite pentru că, chiar și atunci când le lovești, sistemele active creează o situație în care tancul rămâne protejat.

Și, prin urmare, a existat un grad foarte ridicat de succes în ceea ce privește capacitatea de supraviețuire a vehiculelor noastre blindate, iar IDF a reușit să continue manevrele. Și așa am reușit, în ultimele trei luni, am reușit să distrugem cea mai mare parte a infrastructurii militare a Hamas în nordul Fâșiei Gaza și, de asemenea, în centru. Și începem și în sud” a spus ambasadorul, în cadrul interviului DCNews. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel