Desfundă scurgerea fără ajutorul instalatorului: ai nevoie de un produs pe care îl folosești, zilnic, în bucătărie 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Desfundă scurgerea fără ajutorul instalatorului, ai nevoie de un produs pe care îl folosești, zilnic, în bucătărie. Sursa - pixabay.com
Desfundă scurgerea fără ajutorul instalatorului, ai nevoie de un produs pe care îl folosești, zilnic, în bucătărie. Sursa - pixabay.com
Dacă scurgerea din bucătărie se înfundă, poți încerca să rezolvi problema, fără a cere ajutorul unui instalator. 

Pentru asta, îți sugerăm să încerci aceasta soluție simplă pentru desfundarea scurgerii. În acest sens, ai nevoie de un produs obișnuit, pe care îl folosești, zilnic, în bucătărie.

Scurgerea se înfundă din cauza acumulării resturilor alimentare, care ar trebui aruncate în coșul de gunoi, dar și a reziduurilor de ulei sau săpun. Acestea formează dopuri, care vor înfunda conductele din bucătărie sau din baie.

Puteți apela la un instalator dacă situația o impune, sau puteți încerca oricând acest truc, cu care veți rezolvată problema fără a cheltui banii.

Trucuri geniale pentru a parfuma casa, cu ajutorul caloriferelor fierbinți

Înainte de a încerca soluția de desfundare pe care ți-o sugerăm să o încerci, înarmează-te, mai întâi, cu o ventuză pentru că în unele cazuri, va trebui să elimini apa blocată în chiuvetă. Pe de altă parte, vei folosi detergent lichid pentru vase, pentru a scăpa de dopul, care a înfundat țevile.

Pentru a folosi detergentul lichid pentru vase, se recomandă să-l dizolvați cu apă fierbinte. Toarnă în chiuveta înfundată detergentul pentru vase, apoi o oală mare cu apă fierbinte. Vei vedea că detergentul pentru vase și apa fierbinte vor curăță, treptat, țevile înfundate. Prin urmare, orice lucru care blochează țevile ar fi trebuit să se dizolve. Reține că acest truc este unul dintre cele mai simple moduri de a desfunda o scurgere.

Îndepărtați rapid calcarul. O puteți face în doar 5 minute cu un produs din baie

Există și remedii naturiste, cu care poți desfunda chiuveta. Înainte de a apela la substanțe chimice, poți să exploatezi proprietățile de degresare ale anumitor ingrediente, care vor acționa ca agenți naturali de curățare a scurgeri.

Desfundă chiuveta cu bicarbonat de sodiu, oțet și puțină sare. Oțetul este considerat un produs  excelent pentru curățat, în timp ce sarea grunjoasă și bicarbonatul de sodiu au o putere abrazivă care poate fi suficientă,  pentru a dizolva acumularea de reziduuri din țevi.

Toarnă o jumătate de pahar de oțet alb în scurgere și lăsă-l să stea aproximativ o jumătate de oră. Apoi toarnă un litru de apă clocotită. Mai târziu, pune în scurgere un amestec de bicarbonat de sodiu și sare, iar la final, apă apă clocotită. Aceste produse ar trebui să deblocheze scurgerile în câteva momente.

Scapă de mirosul de mucegai din prosoape în mod natural. Urmează aceste sfaturi și bucură-te de rezultate

Desfundă chiuveta cu bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen. Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen este, ca și  înălbitorul,  un  produs excelent pentru eliminarea bacteriilor. Combinația din peroxid și bicarbonat de sodiu este una dintre cele mai bune modalități de a desfunda chiuveta

Amestecă o jumătate de pahar de peroxid de hidrogen cu aceeași cantitate de bicarbonat de sodiu și toarnă amestecul în chiuvetă. Se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră, apoi se toarnă o oala cu apă clocotită. Soluția de a desfunda o scurgere este uneori la îndemână și trebuie doar să o încerci.  

 

Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

Pentru ca podeaua să fie mereu curată, nu este nevoie să folosiți detergenți chimici scumpi, care pot fi nocivi pentru sănătate și mediu.

Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat

Pentru ca podeaua să rămână curată mult timp, trebuie să prepari chiar acasă un produs natural. Există o modalitate minunată, care ne ajută să avem o podea strălucitoare și fără dungi. În plus, datorită acestui produs, puteți spăla mai rar podeaua.

Pentru a face un produs special, veți avea nevoie de:

1/2 capac de detergent lichid pentru vase;

10 litri de apă caldă;

25 de grame de glicerină.

Se amestecă toate ingredientele într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, puteți adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Există și alte metode pentru a vă ajuta să vă mențineți suprafețele fără detergenți: 

Oțetul alb este ideal pentru curățenie și degresare. Pentru a-l utiliza, trebuie să amestecați, într-o găleată, o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă. Pentru a parfuma totul, adăugați și câteva picături de ulei esențial. Această soluție este ideală pentru orice tip de podea.

Ulei vegetal -  Această metodă de curățare a podelei este excelentă pentru protejarea podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Pentru a face acest remediu, amestecați, într-o găleată, următoarele ingrediente: 1 linguriță de ulei vegetal; 1/2 cană oțet alb; detergent pentru vase; 1 pahar cu apă.

De asemenea, puteți pune produsul într-o sticlă și pulverizați produsul pe zonele afectate de murdărie și grăsime. Îți poți lua rămas bun de la murdărie pentru o lungă perioadă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel