Desființarea Secției Speciale. Cozmin Gușă, scenariu despre SIIJ: O incomodează pe zeița justiției românești
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Guvernul a aprobat desființarea Secției Speciale, proiect care ajunge pe masa Parlamentului. Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că, indiferent de răzbunările personale din justiției, statul român încă mai are ceva de spus. 

Vezi și: Traian Băsescu, despre Laura Codruța Kovesi la EPPO: Și-a luat toate SLUGILE ca să facă dosare ca-n 2015. România va fi cal de bătaie, vom avea spectacol

”Nu cred că va fi desființat SIIJ, este o ultimă măsură de siguranță a statului român împotriva ”cotropitorilor” și nu cred că se va ceda această redută, în niciun caz. Eu cred că încă statul român mai are ceva de spus pe partea asta. Că se face lobby la nivel politic, da, dar se va face și un anti-lobby împotriva acestui lobby care știm de la ce falangă vine, care a lucrat și înainte, la nivelul binomului. Cine va fi la SIIJ, cum va fi nici nu mai contează. Important e să fie instrumentate acele dosare împotriva exceselor din justiție care sunt la tot pasul. Pe unde te învârți, cu cine vorbești știe câte un caz d-ăsta de exces, de ”greșeli” intenționate, nu ai unde să te adresezi, CSM clasează plângerile făcute, nu prea există aderență la CSM ca să se discute despre greșelile din dosare și atunci rămâne SIIJ, care, într-adevăr, știu că o incomodează pe zeița justiției românești, Laura Codruța Kovesi, dar trebuie să răspundă pentru faptele sale într-un fel. S-ar putea să-i fie clasat dosarul, așa cum s-ar putea să nu-i fie clasat, dar, pentru asta, nu trebuie să închidem o entitate în România extrem de necesară, într-un sistem de justiție vai de capul lui, doar pentru ca să iasă bine la vopsea și să se și răzbune.” consideră consultantul politic Cozmin Gușă. 

Nu de aceeași părere este și analistul politic Bogdan Chirieac care crede că, dacă i se va cere de undeva de sus, și PSD va achiesa la desființarea Secției Speciale. 

Vezi și: Chirieac, previziune cruntă: Ce urmează după desființarea SIIJ

Mai mult, în video: 

Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Proiectul va fi trimis în Parlament pentru dezbatere și adoptare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel