Data actualizării:
Data publicării:

Desfiinţare SIIJ. Stelian Ion: Nu fac compromisuri! Răspuns la poziţia UDMR

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto gov.ro/ Stelian Ion și desființarea SIIJ
foto gov.ro/ Stelian Ion și desființarea SIIJ
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, transmite un mesaj legat de desfiinţarea SIIJ.

"Oricâte discuții vor fi pe tema desființării SIIJ, voi face exact ce îmi dictează conștiința și ceea ce cred că este corect pentru justiție. Nu voi face compromisuri. Din punctul meu de vedere, calea potrivită este respectarea programului de guvernare, unde este scris negru pe alb ce trebuie să se întâmple cu SIIJ: trebuie desființată. Mai mult decât atât, trebuie refăcută competența DNA, pentru că, de fapt, tema SIIJ este strâns legată de ceea ce se întâmplă și se va întâmpla pe viitor cu DNA. Nemulțumirile UDMR legate de desființarea SIIJ propusă de Ministerul Justiției și de Guvern sunt legate de această refacere a competenței DNA pe infracțiunile de corupție săvârșite de magistrați. Or aici criticile cred că trebuie îndreptate împotriva UDMR, în principal.

Dincolo de asta, cred că toți factorii politici ar trebui să se implice, nu doar să asiste pasiv la aceste discuții, pentru că sunt niște chestiuni care nu vizează doar Ministerul Justiției, ci vizează România.

Aici nu este vorba doar despre mine, despre persoana ministrului Justiției, este vorba de USR PLUS, e vorba de faptul că am agreat împreună o variantă și tot împreună trebuie să găsim o soluție care să fie acceptată de toate părțile, dar în limitele programului de guvernare și ale angajamentelor pe care ni le-am asumat.Doar să mimăm că facem reforme sau să mimăm că desființăm o Secție, dar păstrăm efectiv mecanismele create în 2017 de Dragnea, nu este în regulă.

Eu sunt convins că Secția Specială va fi desființată", transmite Stelian Ion, ministrul Justiţiei.

Stelian Ion a vorbit şi despre dosarul "10 august"

"Am aşteptarea unei anchete corecte, rapide şi în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul '10 august'. Cred că suntem la limita noţiunii de durată rezonabilă de soluţionare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a aşteptat o soluţie în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp şi există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar", a declarat Stelian Ion, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, transmis, marţi, Agerpres.

El a amintit că dosarul a fost redeschis şi se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluţionarea.

"Dacă instanţa va considera că s-a depăşit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar. Am convingerea că dosarul '10 august' nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluţiei, şi vom putea afla curând adevărul", a transmis ministrul Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel