Deserturi ușoare cu fructe. Iată la ce trebuie să fii atent
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Deserturi ușoare cu fructe. Iată la ce trebuie să fii atent. Sursa foto: freepik.com
Deserturi ușoare cu fructe. Iată la ce trebuie să fii atent. Sursa foto: freepik.com
Cei care urmează o dietă săracă în calorii au tendința de a elimina dulciurile. 

Totuși, dacă ești un iubitor de dulciuri, biscuiți, plăcinte și prăjituri, acest sacrificiu îți va îngreuna mult dieta. Dar poți prepara deserturi mai ușoare, evitând ingredientele bogate în grăsimi și zahăr și preferând fructele. Spre exemplu, merele.

O prăjitură bună trebuie să ofere un aluat moale și un gust învăluitor. Așadar, pregătirea unei prăjituri ușoare nu este la fel de simplă. Există însă câteva trucuri care pot fi urmate, pentru a reduce caloriile și păstrând, în același timp, gustul și textura plăcută a desertului.

Șase greșeli zilnice te îngrașă. Iată care sunt acestea

Primul pas este reducerea zahărului din prăjitură, iar, în acest sens, te ajută merele, care au un gust bogat și plin de arome. 

Merele sunt fructe gustoase, dar nu excesiv de bogate în zahăr, ceea ce îți permite să pregătești o prăjitură delicioasă, fără a depăși numărul de calorii.

Dacă dorești, poți înlocui zahărul cu îndulcitori. În acest sens, este perfectă stevia sub formă de pulbere, ceea ce o face mai ușor de utilizat în bucătărie. Totuși, verifică pe ambalaj ce cantitate de îndulcitor trebuie să folosești.

O altă problemă a deserturilor este prezența excesivă a grăsimilor (unt, ulei sau chiar untură). Uleiul este de preferat untului în deserturile ușoare. Folosind o cantitate mică de unt, vei obține un desert moale și umed.

Cum să gătești clătite perfecte și delicioase: top 5 secrete

Cu toate acestea, este clar că în unele tipuri de dulciuri untul este un ingredient esențial, deoarece oferă aluatului o aromă. Dacă ții o dietă strictă și vrei să faci o plăcintă cu mere, untul îi va da o aromă plăcută, fără a-i adăuga prea multe calorii.

În alimentele cu conținut ridicat de calorii există, de obicei, o lipsă puternică de fibre alimentare. Fibrele sunt esențiale pentru alimentație, deoarece promovează digestia și peristaltismul intestinal. În același timp, permit organismului să digere perfect alimentele, evitând absorbția foarte rapidă a zahărului.

Prăjitură cu ricotta și caise uscate. Un desert fabulos, care va dispărea rapid de pe masă

Așadar, adaugă fibre în deserturi, folosind făină integrală și merele cu tot cu coajă. Dacă pregătești o plăcintă ușoară cu mere, coaja fructelor va adăuga o nuanță plăcută desertului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel