Ingrediente pentru biscuiți
– 150 g de zahăr
– 1 ou
– 100 g de smântână
– 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
– 1/4 linguriță de sare
– 100 g de unt moale
– 350 g de făină cernută
Vezi și: Dulceață "5 minute". Cea mai ușoară rețetă: Fierbe rapid!
Ingrediente pentru cremă
– 600 ml de lapte
– 2 ouă
– 110 g de zahăr
– 4 linguri pudră de cacao
– 4 linguri de făină cernută
– 100 g de unt
– 100 g de ciocolată
– coaja unei portocale
– 1 strugure pentru decor
– 1 kiwi pentru decor
Vezi și: Prăjitura "4 linguri". Rețeta extrem de simplă: Se amestecă toate ingredientele și se bagă la cuptor
Cum se prepară
Pregătiți aluatul: combinați într-un bol zahărul cu 1 ou. Bateți ingredientele, folosind telul. Apoi adăugați smântâna, untul moale, bicarbonat de sodiu și sarea. Omogenizați ingredientele.Turnați în bolul cu ingredientele omogenizate făina cernută. Frământați aluatul. Modelați din aluatul obținut niște bile de mărimea unei alune, scrie bucatarul.eu. Așezați bilele pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Pregătiți crema: turnați într-o cratiță laptele, spargeți 2 ouă și turnați zahărul. Amestecați ingredientele. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Adăugați pudra de cacao și amestecați. Apoi adăugați făina cernută și iar omogenizați crema. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până aceasta se îngroașă.
Adăugați în cremă untul și ciocolata, apoi amestecați bine până se dizolvă ingredientele. Adăugați coaja rasă de portocală. Amestecați crema și lăsați-o să se răcească. Adăugați biscuiții copți în cratița cu cremă. Amestecați cu grijă compoziția. Tapetați fundul și bordura unei forme detașabile cu hârtie de copt. Turnați compoziția în formă și uniformizați-o. Dați desertul la frigider pentru 12 ore. Apoi așezați-l pe un platou. La dorință, puteți decora tortul cu struguri și kiwi.
Vezi și: Prăjitură cu rom și cafea pentru weekend. Rețeta fabuloasă
Negresă rapidă. Ai nevoie de 200 g de ciocolată, 4 ouă și o linguriță de praf de copt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă