Data publicării:
Desertul prin care Putin l-a ”îndulcit” pe Xi Jinping: Pavlova. Rețeta e absolut delicioasă
Cina cu șapte feluri a avut loc ieri la Kremlin. În meniu au fost aperitive, pește, crêpes russe făcute cu prepeliță și ciuperci, supe de pește și sorbet de rodie.
Șapte feluri, aperitive de pește, crêpes russe făcute cu prepeliță și ciuperci, supă de pește, somon alb siberian și sorbet de rodie. Acesta este meniul dineului oficial al lui Xi Jinping și Vladimir Putin, anticipat de surse jurnalistice ruse. Cina a avut loc ieri la Kremlin, la Moscova, după confruntarea față în față dintre cei doi lideri.
Primul fel a fost pește și legume, apoi s-a servit căprioară cu sos de cireșe iar ca desert, cei doi lideri mondial s-au îndulcit cu prăjitura Pavlova, făcută cu bezea, frișcă și fructe proaspete.
Dar de ce tocmai prăjitura Pavlova?
Desertul Pavlova s-a născut nu departe de Rusia, în Australia și Noua Zeelandă, ca un omagiu adus dansatoarei ruse, Anna Pavlova, care a fost în turneu în acele țări la începutul secolului XX, potrivit Giallo Zafferano.
Forma și culoarea prăjiturii Pavlova sunt de fapt un tribut adus grației sale, care a fermecat publicul teatrelor din întreaga lume. Baza de bezea se deosebește însă de cea tradițională pentru că este crocantă la exterior și moale la interior... un rezultat cu o consistență unică pe care îl poți obține urmând sfaturile și indicațiile noastre pas cu pas!
Rețeta Pavlova
Pentru bezea: Albușuri (cca 3 medii) la temperatura camerei 100 g, zahăr 200 g, amidon de porumb (maizena) 20 g, suc de lămâie 10 g, extract de vanilie după gust.
Pentru ornare: Kiwi 1, căpșuni, zmeură, mure, coacăze, afine, mentă. zahăr pudră, toate în cantități după gust și preferințe.
Pentru frișcă: veți avea nevoie de 200 g frișcă lichidă proaspătă și 20 g de zahăr pudră.
Modul de preparare
Pentru a face Pavlova, mai întâi pre-încălziți cuptorul în regim static la 130°, apoi separați gălbenușurile de albușuri la temperatura camerei. Turnați albușurile în bolul unui mixer cu suport prevăzut cu tel și operați-l la viteză medie-mare.
Așteptați ca albușurile să se albească înainte de a începe să adăugați zahărul, puțin câte puțin. După ce ați încorporat tot zahărul, bezeaua va fi groasă și cremoasă, așa că turnați zeama de lămâie.
Adăugați și extractul de vanilie: bezeaua va fi fermă și consistentă. E momentul să opriți mixerul și să adăugați amidonul de porumb.
ATENȚIE la acest pas: amestecă ușor cu o paletă, de sus în jos pentru a nu dezintegra compusul, apoi transferă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei spatule dă forma unei mici movile și apoi nivelați bine suprafața.
În centrul movilei creează o mică adâncitură și modelează laturile. Bezeaua astfel modelată se coace în cuptorul pre-încălzit la 130° timp de 10 minute, apoi scădeți temperatura la 100° și gătiți încă pentru 50 de minute, FĂRĂ SĂ DESCHIDEȚI UȘA CUPTORULUI.
După acest timp, se oprește cuptorul și se lasă Pavlova la răcit cel puțin 2 ore.
Când Pavlova s-a răcit, aveți grijă de decorațiuni: împărțiți kiwi-ul în jumătate și faceți semiluni, apoi tăiați căpșunile în sferturi. La final, spălați și uscați boabele de zmeură, mure, afine etc...
Pregătiți și frișca turnând smântâna proaspătă și zahărul pudră într-un bol. Bateți cu telul electric până obțineți o consistență fermă și cremoasă.
Umplerea Pavlovei
Atingeți ușor acolo unde ați făcut mica adâncitură pentru a rupe bezeaua și a mări cavitatea. Umpleți cavitatea cu frișcă și decorează cu fructe proaspete.
Se ornează cu frunze de mentă și cu fructe proaspete. Pavlova este un desert care nu se poate depozita. Bezeaua tinde să se topească foarte repede, de aceea este bine să o consumați imediat după ce ați făcut-o.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News