Desert pentru cei mici la zi de sărbătoare: jeleuri cu cola. Cum să le faci ușor, acasă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată cum poți prepara delicioasele jeleuri cu cola... acasă!

Ai nevoie de:

200 ml suc de cola

2 plicuri de gelatină (aproximativ 20 g)

50 g zahăr (opțional, dacă preferați jeleurile mai dulci)

1 linguriță de suc de lămâie (pentru un gust ușor acrișor, opțional)

forme pentru jeleuri (sau o tavă mică, în cazul în care nu aveți forme)

Instrucțiuni:

Pune gelatina într-un bol mic și adaugă 50 ml de suc de cola. Amestecă bine și lasă gelatina să se hidrateze timp de 5-10 minute, până devine o masă solidă.

Într-o cratiță mică adaugă restul de 150 ml de suc de cola și zahărul (dacă folosești). Încălzește la foc mic, amestecând constant, până când zahărul se dizolvă complet. Nu lăsa sucul să ajungă la punctul de fierbere.

Adaugă gelatina hidratată în cratița cu suc de cola cald și amestecă bine până când gelatina se dizolvă complet. Dacă folosești suc de lămâie, adaugă-l în acest moment și amestecă bine.

Toarnă amestecul în formele pentru jeleuri sau într-o tavă mică unsă ușor cu ulei (pentru a preveni lipirea). Dacă folosești o tavă, vei tăia jeleurile în forme dorite după ce se întăresc.

Lasă formele la temperatura camerei să se răcească puțin, apoi transferă-le în frigider și lasă-le să se întărească complet timp de cel puțin 2-3 ore.

După ce jeleurile s-au întărit, scoate-le cu grijă din forme. Dacă ai folosit o tavă, taie jeleurile în cuburi sau în formele dorite.

Jeleurile cu cola sunt gata de servit! Păstrează-le la frigider într-un recipient etanș pentru a le menține proaspete.

Poți ajusta cantitatea de zahăr în funcție de preferințele. Pentru a adăuga un plus de textură și gust, poți folosi forme de jeleuri care imită sticlele de cola sau alte forme interesante. Experimentează, de asemenea, și cu alte arome de băuturi carbogazoase pentru a crea jeleuri cu diverse arome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel