Desert din brânză de vaci și piersici, excelent de a fi servit într-o zi fierbinte de vară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Desert din brânză de vaci și piersici, excelent de a fi servit într-o zi fierbinte de vară. Sursa - Pexels
Desert din brânză de vaci și piersici, excelent de a fi servit într-o zi fierbinte de vară. Sursa - Pexels
Brânza de vaci cu piersici este o combinație excelentă pentru un desert de vară.  

Este grozav că aceste fructe dulci și suculente pot fi găsite în magazine și tarabe. Aceasta înseamnă că este timpul să pregătiți acest răsfăț delicat!

Ingrediente pentru aluat:

150 grame de făină,

3 ouă,

150 grame de smântână,

150 grame de zahăr,

50 grame de pudră de cacao,

1 lingură de bicarbonat.

Ingrediente pentru umplutura de brânză

1,3 kg brânză de vaci,

30 grame de griș,

10 grame de zahăr vanilat,

150 grame de zahăr,

200 ml lapte,

30 grame de amidon de porumb,

3 ouă,

800 grame de piersici.

Ingrediente pentru cremă: 

500 ml sirop + apă,

50 grame de amidon de porumb,

300 grame de unt,

100 grame de zahăr.

 

Cum se prepară desertul

Pentru umplutura de brânză: Brânza de vaci se pune într-un bol. Se adaugă ouăle, zahărul, zahărul vanilat, amidonul de porumb și grișul. Ulterior, se toarnă și laptele. Mixează cu un blender ingredientele până se omogenizează.

Pune niște roșii suculente într-o pungă și gustarea senzațională va fi gată în două ore

Pentru aluat: Într-un bol se pune smântâna, ouăle, zahărul și smântâna și se amestecă cu mixerul, la cea mai mică viteză.  Se adaugă apoi făina cernut, pudra de cacao și bicarbonatul. Continuați să mixați.

Piersicile pot fi atât proaspete, cât și în conservă. Dacă folosiți conserve, atunci trebuie mai întâi să scurgeți sucul. Tăiați fructele în felii.

Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor

O tavă de copt se acoperă cu hârtie de pergament. Turnați aluatul în tavă, distribuindu-l uniform. Ușor, pe o lingură, întindeți umplutura de brânză. Nu uitați să păstrați iun sfert din compoziția de brânză.

Așezați feliile de piersici peste crema de brânză. Ulterior, piersicile se acoperă cu restul umpluturii de brânză. 

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 35 de minute. Prăjitura se lasă în cuptor să se răcească. 

Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta

Pentru crema: Folosiți siropul rămas din conserva de piersici. Dacă folosiți piersice proaspete, atunci trebuie să le fierbeți ca pentru compot, iar apoi acest compot poate fi folosit ca sirop.

Combinați amidonul și zahărul. Se toarnă totul într-o cratiță și se pune pe foc mic, amestecând continuu. Crema se fierbe până se îngroașă.  Apoi se răcește la temperatura camerei.

Fursecuri cu smântână și unt. O rețeta savuroasă, pentru care ai nevoie de un borcan de dulceață

Tăiați prăjitura coaptă în două bucăți. Ungeți prima parte cu cremă și așezați peste ea a doua parte de prăjitură. Ungeți și a doua parte de prăjitură cu cremă. Nu uitați și se părțile laterale ale prăjiturii, care trebuie unse și ele cu cremă. Puneți prăjitura la frigider pentru 6 ore.  Prăjitura poate fi ornată cu  ciocolată topită și ornată cu felii de piersici sau caise. Poftă bună!

BONUS. Nu arunca niciodată semințele de pepene galben: pot deveni o gustare originală, crocantă și delicioasă

 

Pepenele galben, proaspăt și foarte dulce, răcoritor și gustos, este un deliciu de vară căruia nu-i poți rezista. Dar trebuie să știți că semințele pepenelui galben nu trebuie aruncate niciodată, acestea putând fi consumate.

Vara ne oferă atât de multe fructe și legume delicioase, încât avem cu adevărat de unde alege. Una dintre aceste bunătăți este pepenele galben. Nu ar trebui să arunci niciodată semințele de pepene galben, deoarece acestea pot fi consumate.

Transformă piureul de cartofi în ceva incredibil de delicios: trei trucuri, dezvăluite de bucătarii cu experiență

Ei bine, trebuie să știți că semințele pepenelui galben au multe proprietăți nutritive, foarte importante pentru organismul nostru. Pe lângă faptul că sunt aliați ai sistemului nostru imunitar, semințele ajută tranzitul intestinal, având o funcție antiinflamatoare naturală, cu adevărat uimitoare. 

Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini cu aceste produse din cămară: este ușor, rapid și sigur!  

Pentru cei neinițiați, semințele pepenelui galben conțin o mulțime de proteine, fiind un adevărat remediu pentru mușchi. Totuși, cum putem consuma semințele de pepene galben?

O idee cu adevărat gustoasă, care le va transforma într-o gustare gustoasă de după-amiază, este să le prăjim. Cum? Doar puneți-le într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei și lăsați-le să se rumenească bine. Le putem aroma cu sare, dar și cu condimentele preferate.

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline: acest lichid înlocuiește un produs scump 

Veți obține o gustare bună de ronțăit oricând ne dori. Semințele de pepene galben sunt hrănitoare, gustoase și delicioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel