Desert delicios, perfect pentru Crăciun: rețeta cu care veți ține colesterolul la distanță
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Desert delicios, perfect pentru Crăciun, rețeta cu care veți ține colesterolul la distanță. Sursa foto: freepik.com
Desert delicios, perfect pentru Crăciun, rețeta cu care veți ține colesterolul la distanță. Sursa foto: freepik.com
Dacă vreți să țineți colesterolul la distanță în perioada sărbătorilor fără a sacrifica gustul unui desert, iată ce ar trebui să gătiți.

Mai sunt zile numărate până la Crăciun și gospodinele deja fac meniul de sărbătoare. Săptămâna aceasta, de fapt, este cea a ultimelor pregătiri. Unii și-au ales deja potrivită ținută pentru a sărbători cu stil, iar alții se gândesc ce mâncare să facă pentru a rămâne sănătoși și să nu se îngrașe. Mai ales că, în timpul prânzurilor și a cinelor în familie, vor fi servite cantități mari de mâncare.

Tort cu cremă de ciocolată și caramel sărat: cel mai bun desert pentru masa de sărbători

Multe gospodine ce gândesc ce să gătească pentru a ține colesterolul la distanță. De aceea caută rețete gustoase și, în același timp, sănătoase pentru organism. Din fericire, există un desert delicios pe care îl puteți încerca. Acesta este tortul de Crăciun cu caise și curmale.

Ingredientele de care aveți nevoi pentru a  prepara un desert delicios:

140 grame de făină;

170 grame de curmale;

1 ou;

10 grame de bicarbonat;

10 grame de praf de copt;

160 grame de zahăr brun;

70 grame de unt;

100 grame de caise.

Prepararea, pas cu pas

Înainte de a începe să preparați desertul, porniți cuptorul la 170 de grade. Tăiați caisele în fâșii mici și puneți-le deoparte. Apoi tăiați și curmalele în cuburi. Puneți caisele și curmalele într-o cratiță, adăugați untul, zahărul și bicarbonatul de sodiu.

Pizza rustică cu cartofi și ton pentru cină. O rețetă ușoară și sățioasă

Cratița se pune pe aragaz, pe foc mic. Amestecați ingredientele până când se topește untul. Când obțineți un amestec aproape spumos stingeți aragazul.

Separat, într-un bol, bateți oul cu praful de copt, apoi adăugați făina și amestecul de curmale și caise. După ce ați amestecat bine, turnați aluatul într-o tavă de copt, unsă cu unt și tapetată cu făină și coaceți aproximativ trei sferturi de oră.

Ciocolată de Crăciun, făcută acasă: rețeta unei delicatese cremoase, gata în 30 de minute

Și iată desertul delicios perfect pentru Crăciun, care ține colesterolul la distanță, este gata.  Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel