Desert delicat și aerisit din lapte și smântână, fără coacere
Un desert atât de delicat și aerisit este întotdeauna pe placul tuturor oaspeților, iar copiii îl vor mănâncă cu mare plăcere.
Ai nevoie de un minim de produse și puțin timp pentru gătit.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
lapte, 300 grame,
gălbenușuri - 3 bucăți,
un praf de sare,
smântână - 400 grame,
zahăr - 3 linguri,
gelatină - 25 game,
apă - 100 ml,
esență de vanilie.
Procesul de preparare a desertului
Toarnă apă rece peste gelatina și las-o să se umfle timp de 10 minute. Se bat gălbenușurile cu zahărul și sarea până se omogenizează. Adaugă laptele și amestecă.
Fierbe compoziția de lapte cu gălbenușuri la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu și fără a aduce la fierbere.
Dacă ai ouă și cartofi, fă acest preparat delicios. Este atât de gustos, încât îl vei face zilnic
Se toarnă esența de vanilie și gelatina umflată și se amestecă bine. Apoi se adaugă smântâna.
Se toarnă compoziția obținută într-o formă și se răcește complet pe masă. Apoi forma se pune în frigider pentru 6 ore.
Cartofi prăjiți cu masala în stil indian. Invită prietenii la o cină delicioasă
Desertul se scoate din formă, se taie în bucăți și se servește. Desertul este foarte fraged, pur și simplu se topește în gură. Poți adăuga și cacao în compoziție, iar când desertul se răcește în frigider, toarnă peste el ciocolată topită.
Orez cu nucă de cocos și migdale pentru o cină specială
Poți adăuga și coajă de lămâie sau portocală în compoziție, iar gustul desertului va fi diferit, dar la fel de delicios. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News