Mini prăjituri pufoase cu cremă de unt și lapte condensat, foarte moi, aerate și delicate. Nu conțin nimic exotic, sunt simple și foarte gustoase, conform retete-usoare.eu.
Pentru aluat:
– 6 ouă;
– 150 g de zahăr tos;
– 200 g de făină;
– 10 g de zahăr vanilat;
– 5 g de praf de copt (1 linguriță);
Pentru cremă:
– 250 g de unt;
– 250 g de lapte condensat;
Pentru umplutură:
– 100 gr de zahăr tos;
– 100 ml de apă;
– 1 linguriță de esență de vanilie, rom sau coniac (opțional).
1. Pregătiți aluatul: adăugați ouăle, zahărul tos și cel vanilat într-un bol adânc și bateți ingredientele cu mixerul pornit la viteză mare timp de 7-10 minute. În acest timp, amestecul de ouă trebuie să capete o culoare albuie, să crească vizibil în volum și să ia forma telului.
2. Într-un castron separat, combinați făina cernută în prealabil cu praful de copt și amestecați bine cu un tel.
3. Începeți să combinați treptat făina cu amestecul de ouă. Amestecați cu o spatulă prin mișcări rapide, dar ușoare, de la margini spre centru.
4. Tapetați o tavă cu dimensiunile de 40 cm pe 35 cm cu hârtie de copt. Transferați aluatul obținut pe ea și răspândiți-l uniform pe toată suprafața.
Sfat: Dacă nu sunteți siguri de calitatea hârtiei dvs. de copt, o puteți unge cu puțin ulei vegetal de floarea-soarelui.
5. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 175-190°C timp de aproximativ 12-15 minute, sau până când se va rumeni ușor. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
6. Între timp, pregătiți siropul: amestecați apa și zahărul într-o crăticioară. Puneți-o pe foc și aduceți lichidul în punctul de fierbere. Zahărul trebuie să se topească complet. Scoateți vasul de pe foc și lăsați siropul să se răcească la temperatura camerei.
Sfat: Opțional, în siropul răcit puteți adăuga esență de vanilie, rom sau coniac.
7. Scoateți blatul din cuptor, lăsați-l să se răcească complet, apoi îndepărtați hârtia de copt.
8. Pregătiți crema: adăugați untul moale într-un bol adânc și bateți-l cu mixerul pornit la viteză medie, până când va deveni aerat și cremos. Asta poate dura aproximativ 4-5 minute. Apoi începeți să turnați câte o lingură de lapte condensat, fără să vă opriți din mixat.
9. Decupați biscuiți de formă rotundă din blatul răcit cu ajutorul unui pahar sau a unui inel de patiserie. Diametrul acestora trebuie să fie de aproximativ 4-5 cm. Aranjați-le în rânduri pe o tavă.
10. Rupeți marginile rămase de blat în bucățele și măcinați-le cu ajutorul unui blender.
11. Îmbibați fiecare biscuit cu sirop de zahăr, apoi ungeți-l cu un strat subțire de cremă.
12. Luați câte doi biscuiți unși și lipiți-i împreună. După aceasta, ungeți laturile și suprafața prăjiturii obținute cu cremă.
13. După aceasta, înmuiați-le pe toate în bolul cu fărâmiturile de blat și amplasați-le pe un platou. În continuare, dați-le în frigider pentru cel puțin 2 ore.
14. De asemenea, la dorință, puteți decora biscuiții cu cremă. Noi i-am lăsat așa cum sunt. Savurați-i cu plăcere!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News