Data publicării:
Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut
Dulciurile sunt pasiunea ta? Trebuie neapărat să încerci și această rețetă. Este vorba despre un ecler franțuzesc, umplut cu cremă de fistic.
Pregătirea acestui desert este simplă și nu va trebui să facem niciun pas complicat. Doar urmați rețeta și veți putea gusta un desert demn de o patiserie franțuzească.
Ingredientele pentru prepararea cremei:
4 linguri de făină,
6 linguri de zahăr,
1 lingură de unt,
3 pahare de lapte,
3 linguri de amidon,
2 gălbenușuri,
esență de vanilie.
Mere la cuptor, umplute cu bezea. Un desert de cinci stele, dezvăluit de cofetarii italieni
Ingredientele pentru aluat:
1 cană de făină,
praf de sare,
un pahar de apă,
3 ouă,
1 linguriță de zahăr,
100 grame de unt.
Cum se face crema
Într-o cratiță pusă pe foc se toarnă laptele, gălbenușurile și zahărul. Apoi adăugăm făina și amidonul. Ingredientele se mixează cu un mixer manual și se gătesc pe foc mediu. Când amestecul este gros, adăugăm esența de vaniline și amestecăm energic pentru a integra și untul.
Odată ce amestecul devine omogen, luăm cratița de pe aragaz și transferăm crema într-un bol pentru ca să se răcească.
Desert super dietetic cu lapte: se prepară în 5 minute și are doar 90 de calorii
Cum se face aluatul
Punem o cratiță pe foc, adăugam apa, untul, sarea și zaharul și începem să amestecăm. Apoi, treptat, adăugăm făină în cratiță și se amestecăm cu o spatulă.
Compoziția obținută se transferă într-un bol și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle și amestecam totul cu un mixer electric.
Punem aluatul într-o punga de patiserie și facem eclerele direct pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt.
Tarta sărată cu brânză afumată și legume. O rețetă rapidă și super delicioasă
Cu degetul umed trecem peste eclere pentru a le întinde și modela. Dăm tava la cuptorul încins și coacem eclerele până devin aurii.
Cât se coc eclerele, luăm crema rece și o mixăm cu un tel manual. Apoi integrăm cantitatea de fistic pe care o dorim. Când crema este omogenă, o transferăm într-o pungă de patiserie și apoi o introducem în eclerurile coapte, pe care le vom tăia în jumătate.
Țelină gratinată la cuptor: o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată
Pentru glazură, topim 200 de grame de ciocolată albă topită. Turnăm ciocolata topită peste eclerele umplute cu cremă și le decorăm cu fistic tocat. Poftă bună!
Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata
Ce poate fi mai bun în zilele de vară dacă nu un desert cremos și răcoritor? Acesta de ajută să facem față caniculei și, de asemenea, ne oferă vitamine și antioxidanți, necesari pentru a ne menține în formă în ciuda temperaturilor ridicate.
Iată rețeta unui desert ușor și hrănitor, bogat în vitamine și minerale, răcoritor și hidratant. Vom folosi fructe de sezon, banane, căpșuni și nucă de cocos, pentru un plin de sănătate, dar și de bunătate.
Este un preparat ușor și rapid, care poate fi savurat în orice moment al zilei și nu doar la sfârșitul unei mese. Și este perfect pentru toată lumea, deoarece este digerabil și hrănitor. De asemenea, este cremos și delicios și, cu siguranță, poate fi un înlocuitor excelent pentru înghețată.
Busuioc proaspăt tot timpul anului: ne vei mulțumi după ce vei încerca aceste trucuri
Ingrediente pentru 4 persoane:
500 grame de ricotta proaspătă;
80 grame de zahăr pudră;
80 grame de nucă de cocos rasă;
2 banane;
20 de căpșuni.
Rețeta pas cu pas
Inițial punem ricotta într-o sită să se scurgă de zer. Cu ajutorul unei linguri, se zdrobește lăsând zerul să se curgă. Apoi, ricotta se mută într-u bol și se mixează cu mixerul până devine cremoasă.
Se adaugă apoi zaharul pudră și nuca de cocos rasă, amestecând cu grijă. Nuca de cocos este folosită pe scară largă în bucătărie, mai ales la prepararea deserturilor.
Uleiul de migdale poate fi făcut chiar acasă: iată ce pași trebuie să urmezi
Odată ce crema a fost pregătită, o putem lasă la frigider. Între timp spălăm și curățăm fructele și le tăiem bucățele mici. Acum putem asambla desertul în patru boluri sau îl putem pregăti într-un vas mai mare, după care să fie tăiat în pătrate.
În fiecare cupă de desert facem o bază de fructe, apoi adăugăm un strat de crema de ricotta. Continuăm să alternăm straturile până se epuizează toate ingredientele. Completam desertul cu o stropire de nucă de cocos. Desertul nostru este gata. Este mai bun decât înghețata și tiramisu, fiind proaspăt, ușor și sărac în calorii. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News