Desecretizarea PNRR, cerută în instanță
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
O parte din informațiile și anexele Planului Național de Redresare și reziliență au fost secretizate de guvern, la momentul semnării acordurilor cu Comisia Europeană. Societatea civilă cere desecretizarea contractului.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunță că va solicita instanței desecretizarea PNRR, în cazul în care autoritățile nu vor face publice toate aceste informații. FACIAS a cerut explicații ministrului Ioan Marcel Boloș, considerând că MIPE ar putea autoriza desecretizarea acordului cu Comisia Europeană. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene spune că desecretizarea poate fi făcută doar prin decizia guvernului și votul parlamentarilor.

„Ministrul Ioan Boloș a răspuns public întrebărilor puse de FACIAS, susținând că Guvernul și Parlamentul trebuie să ceară desecretizarea informațiilor și anexelor PNRR. FACIAS îi arată ministrului că decizia de a declasifica aceste informații îi aparține în exclusivitate și va cere în instanță desecretizarea, în cazul în care nu va da curs solicitărilor”, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

Înainte de cererea adresată ministrului, FACIAS a semnalat faptul că o parte din informațiile și anexele Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost secretizate și a cerut Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene să le desecretizeze, din simplul motiv că sunt informații publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel