Truc uimitor pentru a păstra cireșele proaspete și delicioase mai mult timp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie de la Lisa Fotios: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/cirea-a-dulce-fructe-fruct-109274/
Fotografie de la Lisa Fotios: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/cirea-a-dulce-fructe-fruct-109274/
Ne plac cireșele, dar cum facem să le menținem proaspete și delicioase mai mult timp?

Utilizarea bicarbonatului de sodiu este cheia pentru a prelungi viața cireșelor într-un mod natural și ecologic. Experimentele au arătat că bicarbonatul de sodiu este un puternic agent antimicrobian și antifungic, care poate încetini dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului responsabile de degradarea fructelor.

Iată cum poți aplica acest truc simplu și eficient pentru a-ți păstra cireșele proaspete mai mult timp:

Spală cireșele cu atenție sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice impurități sau reziduuri.

Într-un castron, amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu 4 căni de apă rece. Asigură-te că bicarbonatul de sodiu se dizolvă complet în apă.

Adaugă cireșele în amestecul de bicarbonat de sodiu și apă, asigurându-te că sunt complet acoperite.

Lasă cireșele să se odihnească în acest amestec timp de aproximativ 10 minute.

După ce au stat în amestecul de bicarbonat de sodiu și apă, scoate cireșele și clătește-le bine sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice reziduuri de bicarbonat.

Usucă cireșele cu grijă folosind un prosop curat sau așază-le pe un șervet absorbant pentru a elimina excesul de umiditate.

După ce sunt complet uscate, depozitează cireșele într-un recipient sigilat sau într-un recipient acoperit cu folie de plastic, în frigider.

Cercetătorii susțin că acest tratament cu bicarbonat de sodiu poate prelungi durata de viață a cireșelor proaspete cu câteva zile, făcându-le să rămână gustoase pentru o perioadă mai lungă decât în mod normal.

Acum, cu acest truc simplu, pasionații de cireșe se pot bucura de aceste fructe minunate mai mult timp și pot savura gustul lor delicios în fiecare mușcătură. Așa că nu ezita să încerci acest truc uimitor și să îți prelungești plăcerea.

VEZI ȘI: Ai diabet și nu știi ce fructe ai voie să consumi? Vezi aici ce poți mânca și ce nu - https://www.dcnews.ro/ai-diabet-si-nu-stii-ce-fructe-ai-voie-sa-consumi-vezi-aici-ce-poti-manca-si-ce-nu_917629.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel