Descoperirea revoluţionară care poate salva vieţi: Afli cu 10 ani înainte să ai un atac de cord! | STUDIU
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 13 apr 2022, 08:30
WhatsApp
Foto: Unsplash
Un studiu aprofundat al cercetătorilor de la Universitatea John Hopkins din Baltimore a dezvăluit o tehnologie inovatoare care poate prezice un atac de cord cu până la 10 ani înainte să se întâmple.

Noua abordare este bazată pe inteligența artificială și este concepută pe baza imaginilor inimilor bolnave ale pacienților. Va revoluționa procesul de luare a deciziilor clinice și va crește supraviețuirea în urma aritmiilor cardiace bruște și letale, potrivit Devdiscourse. Studiul a fost publicat în revista Nature Cardiovascular Research din 7 aprilie 2022. ”Moartea cardiacă subită cauzată de aritmie reprezintă până la 20% din toate cazurile de deces la nivel mondial și știm puține lucruri despre motivul pentru care se întâmplă asta sau despre cum să spunem cine este expus riscului”, a declarat autorul principal al cercetării, Natalia Trayanova, profesor la Universitatea John Hopkinms Baltimore din Statele Unite. ”Există pacienți care ar putea avea un risc scăzut de moarte subită cardiacă, care primesc defibrilatoare, de care s-ar putea să nu aibă nevoie și apoi alți pacienți cu risc ridicat, care nu primesc tratamentul de care au nevoie și ar putea muri în floarea vârstei.

Informaţii ascunse în cicatrici vechi

Ceea ce poate face noul algoritm este să determine cine este expus riscului de moarte cardiacă și când va apărea, permițând medicilor să decidă exact ce trebuie făcut”, a spus Trayanova. Aceste noi măsuri de risc au oferit cu mare precizie riscul de moarte cardiacă subită, pe parcursul a 10 ani și când este posibil să se întâmple. Echipa de cercetători a folosit imaginile cardiace îmbunătățite cu contrast care vizualizează distribuția rănilor de la sute de pacienți reali de la Spitalul John Hopkins. ”Imaginile conțin informații critice pe care medicii nu au putut să le acceseze până acum. Această cicatrice poate fi distribuită în moduri diferite și poate spune ceva despre șansa de supraviețuire a pacientului. Există informații ascunse în ea”, a spus Dan Popescu, un fost doctorand de la Universitatea John Hopkins și autor al studiului. Predicțiile algoritmilor, care au folosit inteligența artificială, nu numai că au fost mult mai precise, ci au fost validate în teste efectuate pe un număr mare de pacienți din 60 de centre de sănătate din Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro