Descoperirea făcută într-o canalizare înfundată din Cluj. Ce să nu arunci niciodată în toaletă / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Nu arunca în toaletă sau în canalizare nimic altceva decât hârtie igienică!

Numeroase intervenții de desfundare a sistemului de canalizare din orașe și nu numai au ca principala cauză nerespectarea regulilor de utilizare a acesteia.

Este foarte important de menționat, conștientizat, de către oameni să nu arunce în toaletă: uleiuri, şerveţele umede, scutece, articole de igienă personală, resturi textile, lenjerie intimă, grăsimi, medicamente, substanțe toxice, bețișoare de urechi. Nu aruncați în toaletă nimic altceva decât hârtie igienică!

În caz contrar, rețeaua de canalizare se va deteriora, se va înfunda și vor ieși la suprafață niște 'monștri' urât mirositori care vă pot face viața un calvar.

De exemplu, canalizarea unei străzi din Cluj-Napoca s-a înfundat și a inundat o mare parte din carosabil, provocând și un miros greu de descris. Mai mult, echipele de intervenție au scos din canal și ce a înfundat rețeaua. 

Iată câteva fotografii sugestive cu dezastrul găsit în rețeaua de canalizare:

Un aspect extrem de important de menționat este să nu aruncăm șervețele umede în toaletă. Spre deosebire de hârtia igienica, acestea nu se vor dizolva, descompune, și pot înfunda sistemul de canalizare.

Folosește un coș de gunoi separat în baie unde să arunci șervețele umede, dischete demachiante, bețișoare de urechi etc., nu în toaletă!

Citește și: EXCLUSIV  Ce se ascunde în Someș: resturi de anvelope, găleți, PET-uri, saltele, plastic. Imagini de la Cluj

Someșul Mic, care străbate Cluj-Napoca, a devenit o uriașă groapă de gunoi.

Someșul Mic a fost plin de gunoaie în zona Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, după ce râul a fost secat intenționat de autorități pentru lucrări de amenajare a malurilor. Acest fapt a dezvăluit ce se ascunde în Someș, o mare bomba ecologică: resturi de anvelope, tomberoane, găleți, PET-uri, uși de frigidere, saltele, geamantane și resturi de plastic. Printre toate aceste reziduuri raţele sălbatice se bucură de mediul 'prietenos' în care viețuiesc.

Clujenii și turiștii, stupefiați de priveliștea oferită

Deși, în ultimele zile, au fost scoase din apă tone de gunoaie și duse la celebra groapă de gunoi de la Pata Rât, se pare că problema nu a fost rezolvată. Numeroase gunoaie zac în continuare în apa redusă la minimum, spre stupoarea clujenilor și a turiștilor care se plimbă zilnic în zonă.

'S-a mutat Pata Rât în Someș?' Citește articolul inițial aici!

Citește și: Trotuarul care provoacă accidente mortale în Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel