Descoperire surprinzătoare în apropierea epavei Titanicului. Ce au găsit scafandrii - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Descoperire surprinzătoare în apropierea epavei Titanicului. Ce au găsit scafandrii / Foto: Captură video Youtube OceanGate
Descoperire surprinzătoare în apropierea epavei Titanicului. Ce au găsit scafandrii / Foto: Captură video Youtube OceanGate
Scafandrii au făcut o descoperire surprinzătoare în apropierea epavei Titanicului.

Epava Titanicului se află pe fundul Oceanului Atlantic de Nord, degradându-se încet la aproape 4.000 de metri adâncime, dar nu este singura. Un semnal acustic detectat acum 26 de ani a dezvăluit faptul că zona subacvatică în care și-a găsit sfârșitul Titanicul ascunde mai multe secrete decât se credea, scrie CNN.

P.H. Nargeolet, un pilot veteran al submersibilului Nautile și  unul dintre scafandrii care au explorat Titanicul, a detectat inițial unda sonoră cu ajutorul sonarului în 1996, dar sursa acelui semnal a rămas necunoscută.

Într-o expediție la epava Titanic, la începutul acestui an, Nargeolet și alți patru cercetători au mers în lolcul în care anterior au dedectat semnalul acustic pentru a căuta obiectul misterios pe care îl reprezenta. Datorită mărimii zgomotului, Nargeolet crezuse că va găsi o altă epavă, în schimb a găsit un recif stâncos, format din diverse formațiuni vulcanice și plic de homari, pești de adâncime, bureți și mai multe specii de corali care ar putea avea o vechime de mii de ani.

"Este fascinant din punct de vedere biologic. Animalele care trăiesc acolo sunt foarte diferite de animalele care trăiesc de obicei în abisul oceanului (...) [Nargeolet] a făcut o descoperire științifică foarte importantă. A crezut că este o epavă și s-a dovedit, în opinia mea, să fie ceva încă și mai uimitor decât o epavă", a spus Murray Roberts, un profesor de biologie marină aplicată și ecologie la Universitatea din Edinburgh, Scoția, și unul dintre cercetătorii care au participat la această expediție. 


Epava Titanic a fost dezvăluită într-un nou video nemaivăzut până acum

Un nou videoclip de înaltă rezoluție al epavei Titanicului a fost lansat marți. Filmarea arată nava scufundată filmată la rezoluție 8K pentru prima dată de când s-a scufundat acum 110 ani.

Clipul – lansat de OceanGate Expeditions – arată corpul navei scufundate și câteva caracteristici noi și detalii ”extraordinare”, potrivit unui comunicat de presă citat de NY Post.

În 1912, infamul RMS Titanic și-a făcut călătoria inaugurală peste Oceanul Atlantic către New York City, cu 2.200 de pasageri loviți de un iceberg și ulterior s-au scufundat, supraviețuind doar 712 persoane.

Expertul Roy Golden a spus că cu ajutorul acestei noi filmări – care are o lungime de aproximativ un minut – el a reușit să descopere detalii nevăzute anterior.

”De exemplu, nu văzusem niciodată numele producătorului de ancore, Noah Hingley & Sons Ltd., pe ancora din babord”, a spus Golden în comunicatul de presă. ”Am studiat epava de zeci de ani și am efectuat mai multe scufundări și nu-mi amintesc să fi văzut nicio altă imagine care să arate acest nivel de detaliu”, a mai declarat acesta.

”Cu ajutorul oamenilor de știință, videoclipul va sprijini, de asemenea, identificarea speciilor care sunt observate pe și în jurul lui Titanic, iar arheologii vor putea documenta elementele epavei și a câmpului de resturi mai detaliat”, a spus grupul OceanGate Expeditions.

”Este incitant că, după atâția ani, s-ar putea să fi descoperit un nou detaliu care nu era la fel de evident cu generațiile anterioare de tehnologii de cameră”, a spus Golden. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel