Data publicării:

Descoperire surprinzătoare: bicicleta dăunează sănătății

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
city-cycling-10
city-cycling-10

Experții au ajuns la o concluzie uluitoare – pedalatul dăunează grav sănătății.

Acest lucru se întâmplă în cazul ciclismului urban și poate fi foarte dăunător pentru inimă. Explicația constă în faptul că cicliștii inhalează milioane de particule fine, emise de la mașinile alimentatate cu motorină. Acestea reduc capacitatea inimii în timpul mersului pe bicicletă, arată presa franceză.

Chiar dacă ciclismul este o soluție ideală pentru protejarea mediului, în ceea ce privește sănătatea, lucrurile stau total diferit.

Ciclismul – nefast pentru inimă și plămâni

Ciclismul, în condiţiile menţionate, se dovedeşte nefast pentru inimă şi plămâni din cauza absorbţiei de particule fine. Şi pietonii sunt expuşi aceloraşi riscuri, însă într-o măsură mai mică, pentru că fac un efort mai mic.

Ca soluţii, se recomandă evitarea zonelor cu trafic intens, alegerea unor ore de ieşit (în măsura posibilităţilor) când traficul este redus şi evitarea circulării în spatele autobuzelor şi camioanelor pe motorină. În ceea ce priveşte folosirea unor măşti împotriva poluării, majoritatea particulelor sunt prea fine ca să poată fi filtrate. Chiar și așa, ciclismul rămâne un sport cu multe avantaje (dezvoltarea muşchilor, a rezistenţei), categoric mai multe decât riscurile, concluzionează jurnaliștii de la metronews.fr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel