Data publicării:

HIV ar putea fi leacul pentru cancer

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Marsahll Jensen este unul dintre cei 30 de pacienţi bolnavi de leucemie care au beneficiat de tratamentul revoluţionar dezvoltat de cercetătorii de la Penn Medicine. Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Utah, SUA, care în urmă cu doi ani a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer, a intrat în remisie datorită unui tratament revoluţionar care presupune primirea unei infuzii cu virusul HIV, informează DailyMail.co.uk. Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite - Ziarul "ring", iar pentru publicaţiile online - http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/248455/2014/HIV-leacul-pentru-CANCER-Tratamentul-revolutionar-care-a-schimbat-viata-a-30-de-bolnavi-de-leucemie

Alegeri prezidentiale 2024

Tratamentul presupune "implantarea" celulelor albe cu o formă inofensivă a HIV, care este programată să atace şi să omoare cancerul, scrie Daily Mail.

Diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică în 2012, Jensen a străbătut SUA în lung şi-n lat în căutarea unui tratament care să-i salveze viaţa. Şansa lui a venit în momentul în care l-a cunoscut pe dr. Carl June de la Penn Medicine, care în ultimii 20 de ani a lucrat la dezvoltarea unui tratament împotriva cancerului, folosindu-se de virusului imuno-deficienţei umane.

Legătura dintre HIV şi cancer a fost descoperită în 2006, când un bărbat seropozitiv, pe nume Timothy Wood, a fost diagnoisticat cu leucemie. După un transplant de măduvă de la un donator cu o mutaţie genetică rară, cancerul lui Wood a intrat în remisie, iar virusul HIV a dispărut complet din organismul său, fapt ce l-a transformat în primul pacient din lume vindecat complet de HIV.

De atunci, dr. Carl June şi echipa lui au lucrat la dezvoltarea unui tratament împotriva leucemiei cu ajutorul virusului imuno-deficienţei umane, iar în luna octombrie a acestui an a publicat un studiu în care şi-a prezentat rezultatele remarcabile. În urma tratamentului experimental, s-au extras milioane de limfocite T din organismele a 30 de pacienţi, care ulterior au fost implantate, în laborator, cu o formă dezactivată a HIV.
 

Citeşte şi: ROSTOPASCA, remediu miraculos pentru cancer și leucemie

 
 
Celulele tratate au fost apoi reintroduse în organismele pacienţilor, unde au atacat cancerul şi au rămas în stare latentă, în cazul în care boala ar reapărea. Chiar dacă ideea de a fi infectat cu HIV este de neconceput, dr. June dă asigurări cu nu există niciun pericol. "Este un virus dezactivat, dar care îşi păstrează o caracteristică importantă, care este abilitatea de a insera noi gene celulelor", a declarat cercetătorul. Dintre cei 30 de pacienţi, 19 sunt deja în remisie. Prima persoană care a beneficiat de acest tratament este Emma Whitehead, o fetiţă de 7 ani, care de doi ani nu mai prezintă niciun simptom al cancerului.
 
În urma tratamentului experimental, s-au extras milioane de limfocite T din organismele a 30 de pacienţi, care ulterior au fost implantate, în laborator, cu o formă dezactivată a HIV. Celulele tratate au fost apoi reintroduse în organismele pacienţilor, unde au atacat cancerul şi au rămas în stare latentă, în cazul în care boala ar reapărea. Chiar dacă ideea de a fi infectat cu HIV este de neconceput, dr. June dă asigurări cu nu există niciun pericol.
"Este un virus dezactivat, dar care îşi păstrează o caracteristică importantă, care este abilitatea de a insera noi gene celulelor", a declarat cercetătorul.
 
Dintre cei 30 de pacienţi, 19 sunt deja în remisie. Prima persoană care a beneficiat de acest tratament este Emma Whitehead, o fetiţă de 7 ani, care de doi ani nu mai prezintă niciun simptom al cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel