Descoperire macabră în Buzău. Rămășițe umane, găsite într-o zonă împădurită din Vârteju
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de diegoparra
Foto: Pixabay, de diegoparra
Polițiștii din Buzău au găsit un craniu uman într-o zonă împădurită din localitatea Vârteju.

Poliţiştii din Buzău au depistat un craniu ce aparent ar aparţine unui om a fost descoperit într-o zonă împădurită din localitatea Vârteju, comuna Lopătari și au demarat cercetări în acest sens.

Un bărbat a dispărut în luna decembrie a anului trecut



Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, a afirmat că este posibil să fie vorba despre un bărbat dat dispărut în luna decembrie a anului trecut.

"M-au anunţat câţiva localnici că au găsit ceea ce pare a fi un craniu de om, doar craniul l-au găsit. Ar fi al cetăţeanului care a dispărut acum câteva luni, Ion Bostan. Ştiu că s-a deplasat Poliţia la faţa locului aseară, a fost găsit în proximitatea satului Vârteju, de acolo de unde era. Stătea într-o casă, într-o zonă destul de izolată. Într-o pădure, într-o vale au găsit craniul. Avea soţie, un băiat. Se presupune că el ar fi, urmează cercetări. L-a găsit un cetăţean din Vârteju, în pădure şi aşteptăm concluzii să vedem dacă este vorba despre el sau nu", a declarat, pentru Agerpres, Claudiu Constantin.

Necropsia va stabili cui aparțin rămășițele



Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, au fost demarate cercetări în acest caz.

"Au fost găsite oseminte, un craniu şi alte oase de provenienţă umană. Urmează a se efectua necropsia în urma căreia se va stabili legătura cu o persoană. În zona respectivă în care au fost găsite osemintele, la sfârşitul anului trecut a fost dat dispărut un bărbat, însă, deocamdată, nu se poate face legătura cu certitudine, până când nu vor fi încheiate cercetările", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane-Mari Vrapciu.

Un bărbat în vârstă de 74 de ani din comuna Lopătari a fost dat dispărut din 8 decembrie 2022. Potrivit autorităţilor, Ion Bostan fusese văzut ultima dată pe 6 decembrie de către nepotul său. Bărbatul, care locuia singur, nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care ruda sa a apelat la 112 pentru a anunţa dispariţia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel