Descoperire de senzație, făcută de un băiat de 15 ani
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 10 mai 2016, 09:43
WhatsApp
William Gadoury, un băiat canadian în vârstă de 15 ani, a făcut o descoperire științifică care va face istorie, screi presa internațională, potrivit hotnews.ro . Tânărul a găsit un oraș Maya necunoscut până în prezent, aplicând o metodă surprinzătoare. 

Pasionat de astronomie, el a apelat la cunoştiinţele civilizaţiei precolumbiene despre stele. Analizând pe parcursul a trei ani 20 de constelații Maya și mai mulți aștri, William Gadoury și-a dat seama că descoperise un tipar, o "hartă astrală", iar "fiecărei poziții" îi corespundea pe Tera unul din cele 117 de orașe Maya.

Prin observarea celei de-a 23-a constelațiii, William își dă seama că trei stele nu au corespondent în harta orașelor mayașe cunoscute. Aceasta a fost deducția care l-a condus pe tânăr să creadă că în jungla mexicană se află un oraș necunoscut. El a împărtășit descoperirea sa cu Agenția Spațială canadiană, care, ulterior i-a trimis o serie de imagini din satelit de la NASA și de la agenția japoneză JAXA, acestea indicând prezența a 30 de clădiri. 

Acest site istoric, numit "K'AAK 'CHI' 'de catre adolescent, se afla in Peninsula Yucatan, in inima junglei mexicane, locul fiind foarte greu accesibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?