Descinderi la suspecți islamiști. Ce urmărește poliția
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Descinderi ale poliției la mai multe locații ale musulmanilor radicali. Ce urmăresc forțele de ordine.

Poliția franceză a descins la casele a zeci de suspecți ai radicalismului islamic, în urma decapitării unui profesor care le-a arătat elevilor săi desene animate controversate ale profetului Mahomed. Se crede că unii dintre cei chestionați au postat mesaje de sprijin pentru ucigașul lui Samuel Paty. Guvernul a mai spus că investighează 51 de asociații musulmane franceze.

Astăzi, ministrul de Interne, Gerard Darmanin, a declarat că operațiunile au transmis un mesaj că „nu există răgaz pentru dușmanii republicii” și că se așteaptă să continue toată săptămâna. Între timp, poliția va intervieva aproximativ 80 de persoane despre care se crede că au postat mesaje în sprijinul ucigașului profesorului, a adăugat dl Darmanin. Guvernul a spus că organizațiile musulmane care vor fi găsite de promovarea urii, vor fi închise.

Procurorul anti-terorism Jean-François Ricard a declarat că profesorul Paty a fost ținta amenințărilor de când a arătat desenele animate ale cu profetul Mahomed. Așa cum făcuse în lecții similare în anii trecuți, Paty, profesor de istorie și geografie, i-a sfătuit pe elevii musulmani să privească în altă parte dacă cred că ar putea fi jigniți sau să părăsească sala de clasă.

Problema este deosebit de sensibilă în Franța datorită celebrei publicări de desene animate ale profetului Mohamed de revista satirică Charlie Hebdo. În prezent, se desfășoară un proces privind uciderea a 12 persoane de către extremiștii islamiști, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel