Data actualizării:
Data publicării:

De ce a fost inaugurat Podul de la Brăila, deși drumurile adiacente nu sunt gata

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Deschiderea Podului de la Brăila, făcută auster și în toiul verii, lasă locul unei a doua lansări, când toate drumurile adiacente vor fi gata.

„Podul de la Brăila a fost inaugurat într-o ceremonie fără prea mulți participanți, pe model auster. Deși podul e gata de mult, ansamblul nu e încă gata. Evident, autoritățile nu au construit bretelele de urcare pe pod, drumurile, etc. E ca la noi cum s-ar spune. De ce s-au grăbit cu inaugurarea?”, a întrebat Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

Ei au depășit termenul de fapt, dar dincolo de asta s-a inaugurat pentru că urmează alegeri. Deocamdată, însă, am reținut doar că nu o să meargă noaptea. Iarăși e o lipsă de viziune. A costat sute de milioane de euro și doar leagă pe o cale mai rapidă Brăila de Tulcea”, a explicat Alfred Bulai.

Lansare în toiul verii, nimeni nu a fost pe fază

 

„Totuși nu pot să trec peste decizia aceasta de a inaugura podul tocmai acum. Să faci lansarea oficială în toiul verii, când lumea nu e atentă, și așa departe de alegeri. Până la anul se uită”, a continuat jurnalistul Val Vâlcu.

„Poate domnul Grindeanu nu speră să fie ministru până la finalul mandatului de la Transporturi. Sunt proiecte personale, nu doar electorale. Nu vorbim numai despre partide care au alegeri. Totuși, peste mai puțin de un an vei avea alegeri europarlamentare, data este bătută în cuie. Nu mai e chiar așa mult până atunci.

Oricum ar fi, indiferent de fastul pe care îl ai la deschidere, lumea oricum uită de ceremonie la o săptămână distanță. Ideal este să meargă pe acolo mii, zeci de mii de oameni – să-l vadă, să zică ce repede se ajunge la Tulcea”, a replicat Bulai. „Păi n-au cum să meargă, ăia din Brăila n-au rezolvat cu drumul”, a mai spus Vâlcu.

Urmează și o a doua inaugurare?

Aveau un termen, l-au depășit cu mult, așa că au forțat lucrurile. Îl vor mai inaugura încă o dată când au și drumurile gata, nu e nicio problemă. Se inaugurează plecând din Brăila cu mașina mare, frumos, nu-mi fac grijă. Proiectele precum autostrăzile se văd atunci când circuli pe ele, când vezi că ajungi mai repede dintr-un punct în altul. Că vezi inaugurarea la televizor într-o zi nu înseamnă mare lucru”, a conchis sociologul Bulai.

Accident pe pod în ziua inaugurării

 

Un prim accident s-a produs pe podul peste Dunăre de la Brăila, în ziua în care acesta a fost inaugurat și deschis pentru trafic. Un autoturism a fost tamponat de altul după ce șoferul său s-a oprit să facă poze, conform Rador.

Podul suspendat care unește județele Brăila și Tulcea a fost deschis joi, 6 iulie, și reprezintă cea mai mare construcție realizată în țara noastră în ultimele trei decenii și al treilea pod ca dimensiune din Europa. Acesta are aproape doi kilometri lungime și oferă prima legătură rutieră între cele două județe și, potrivit CNAIR, valoarea totală a proiectului este de jumătate de miliard de euro, din care majoritatea sunt bani europeni - 85%.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel