Data publicării:

Deschidere an universitar UMF, Universitatea Carol Davila

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facultatea de medicina carol davila
Facultatea de medicina carol davila

Cermonia de deschidere a noului an a Universității Carol Davila va avea loc luni, 2 octombrie, de la ora 9:00. 

La ceremonia de deschidere a noului an universitar vor fi prezenţi, alături de cei aproximativ 11.000 de studenţi ai Universităţii, rectorul UMF  „Carol Davila” din București, Acad. I.Sinescu şi multe alte personalităţi din mediul academic şi universitar. Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul Facultății de Medicină „George Emil Palade”.

„Intrăm în anul universitar 2017-2018 cu noi perspective menite să poziţioneze în continuare medicina românească pe harta performanţei şi profesionalismului desăvârşite sub acelaşi imbold al jurământului lui Hipocrate şi totodată, cu noi proiecte de anvergură, printre care se numără, poate unul dintre cele mai importante pentru Universitatea noastră , dezvoltarea unui nou campus studenţesc integrat după modelul celor ce aparţin marilor Universităţi de Medicină din lume” a adăugat rectorul UMF „Carol Davila”, Acad.I.Sinescu. Acesta a ţinut să precizeze că „ dacă vrei ca viitorul să fie credibil, pune în el şi trecutul, spunea marele regizor şi scenarist american Stanley Kubrick , iar această memorabilă cugetare sper să fie un punct de referinţă pentru promoţia 2017-2018 în desăvârşirea sa profesională cu atât mai mult cu cât va purta numele marelui profesor Francisc Rainer” .

În prezent, prin cele patru facultăţi ale sale, Medicină, Medicină Dentară, Farmacie,  împreună cu Facultatea  de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) , Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şcolarizează numai în cadrul ciclului de studii universitare de licenţă, un număr de 10.778 studenţi, dintre care 2.030 vor păşi pentru prima oară treptele Universităţii. Astăzi, facultatea de Medicină numără 7.149 de studenţi, cea de Medicină Dentară, 1.891, cea de Farmacie 1.064, iar FMAM, 674 de studenţi. De asemenea, peste 1.600 de cadre didactice asigură pregătirea unui număr considerabil de cursanţi aflaţi la studii de licenţă, de masterat, de doctorat, de pregătire postuniversitară sau de educaţie medicală continuă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel