Dereck Hogan spune că SUA sunt angajate să sprijine România să se alăture programului de vize cât mai curând posibil
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 14 Martie 2023, 23:17
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Dereck Hogan, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii la Chișinău, spune că SUA sunt angajate să sprijine România pentru a se alătura programului de vize.

Statele Unite ale Americii sunt angajate să sprijine România să se alăture programului de vize cât mai curând posibil, a declarat, marţi, asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Dereck Hogan.

"Statele Unite sunt angajate să sprijine România să se alăture programului de vize cât mai curând posibil. (...) Diverse instituţii din cele două ţări discută de mai multe luni încercând să expună ce paşi trebuie făcuţi în două zone: prima este legată de schimbul de informaţii în aşa fel încât România să îndeplinească toate cerinţele atunci când vine vorba de acordul privind schimbul de informaţii, date legate de terorism, transferul acestor date, iar Departamentul de Securitate Internă şi Biroul de Contraterorism din Departamentul de Stat lucrează îndeaproape cu Guvernul României. A doua zonă este legată de rata de refuz a vizelor care trebuie să scadă şi în această chestiune am avut o delegaţie care a venit săptămâna trecută pentru a se întâlni cu toate părţile relevante din Guvernul României pentru a discuta în mod specific despre ce fel de informaţii trebuie să ofere românilor autorităţile din România pentru a îndeplini toate cerinţele procesului de acordare de vize. Cooperarea aceasta continuă", a spus oficialul american la o întâlnire cu mai mulţi jurnalişti.

El a menţionat că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă despre acţiunile concrete pe care Guvernul României le poate întreprinde în această chestiune şi a adăugat că Executivul va da detalii.

"Suntem mulţumiţi de ceea ce am reuşit să realizăm până acum şi aşteptăm să mergem mai departe", a afirmat Dereck Hogan.

Asistentul principal adjunct al secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA, Dereck Hogan, şi secretarul de stat pentru afaceri strategice din cadrul MAE, Iulian Fota, au coordonat, marţi, o nouă rundă a Dialogului Strategic România - Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?