Data publicării:

Derapajele DNA din vremea lui Kövesi. Daniel Horodniceanu (CSM): M-aș abține! În principiu, Direcția Națională Anticorupție a lucrat corect / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Photos / Alexandru Busca
Daniel Horodniceanu, președintele CSM, a vorbit despre Direcția națională Anticorupție.

Vicepreședintele Consiliului Suprem al Magistraturii, Daniel Horodniceanu, a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției“, la DC News, moderată de Laura Duță, unde a fost întrebat despre unele derapaje din Direcția Națională Anticorupție și dorința cetățenilor ca cei acuzați de corupție să fie judecați, iar prejudiciul să fie recuperat.

„În limita a ceea ce puteți să spuneți public, Direcția Națională Anticorupție e un alt pui răsărit după 1989, un parchet așteptat, dorit și dorit în continuare de opinia publică. O mare parte dintre români sunt sărăciți și se uită către DNA și așteaptă să vadă cum cei care au furat vor plăti pentru ce au furat și se recuperează prejudiciul. În perioada Laurei Codruța Kövesi foarte multă lume se uita și aștepta să rezolve aceste cazuri. Au fost și acele cazuri foarte periculoase cu acei procurori de la DNA Ploiești și înțeleg faptul că și acolo se așteaptă niște decizii în instanță. Cum să ne uităm la Direcția Națională Anticorupție, domnule Horodniceanu?“, a întrebat jurnalista Laura Duță.

„Ar trebui să ne uităm cu încredere! Niciodată nu am fost tentat să generalizez lucrurile. În principiu, Direcția Națională Anticorupție a lucrat corect. Atâta timp cât s-au semnalat - că s-au semnalat unele derapaje la momentul respectiv - acelea sunt și astăzi în vizorul celor care se ocupă. Au fost unele dosare la SIIJ care au continuat pe noile structuri abilitate de noua lege.

Nu am văzut să se soluționeze nici dosare penale, nici dosare disciplinare deocamdată, în niciun sens. M-aș abține! Am și obligație de rezervă în ceea ce privește și acțiunile disciplinare, unde astăzi secția de procurori este instanță de judecată disciplinară, iar la celelalte dosare care sunt în lucru și nu aș vrea să antamez vreun rezultat. Urmează să vedem în perioada următoare dacă acele discuții au fost adevărate sau nu. Colegii noștri se ocupă și de unele, și de altele“, a spus Daniel Horodniceanu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Salariile magistraților. Horodniceanu (CSM): Procurorii și judecătorii din România au venituri mai mici față de cei din Europa / Riscul dacă ar scădea / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel