Data publicării:

Derapaj al unui senator italian din partidul Giorgiei Meloni. "Scopul principal al femeilor ar trebui să fie făcutul copiilor"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
„Prima aspirație” a tinerelor femei ar trebui să fie făcutul de copii, a declarat joi un senator din partidul de dreapta al premierului italian Giorgia Meloni, stârnind indignare în rândul grupurilor de opoziție.

Partidul Frații din Italia al lui Meloni a făcut o prioritate din creșterea ratei natalității din țară și din promovarea familiei tradiționale, în timp ce ia măsuri drastice împotriva familiilor cu părinți de același sex.

"Mama mea îmi spunea mereu... trebuie să ții minte mereu că ai posibilitatea de a face tot ce vrei, dar nu trebuie să uiți niciodată că prima ta aspirație trebuie să fie aceea de a fi tu însăți mamă", a declarat senatorul Lavinia Mennuni.

Mennuni, care a vorbit în cadrul unui talk-show pe canalul de televiziune La7 alături de un arhiepiscop catolic, a declarat că instituțiile italiene și cele de la Vatican trebuie să facă din nou "cool" maternitatea și să încurajeze tinerii să se căsătorească devreme și să întemeieze familii.

"Este un lucru frumos, (pentru femei) să aducă pe lume copii care vor fi viitorii cetățeni, viitorii italieni"

"Există o nevoie, hai să spunem o misiune, pentru că eu cred că este un lucru frumos, (pentru femei) să aducă pe lume copii care vor fi viitorii cetățeni, viitorii italieni", a declarat deputata în vârstă de 47 de ani, care are ea însăși trei copii.

Senatoarea Raffaella Paita, din partea partidului centrist Italia Viva, a declarat că astfel de comentarii arată "o înapoiere jenantă".

"Cuvintele ei rezonează cu idei dintr-un trecut obscurantist, din fericire depășite", a spus Paita.

Chiara Appendino, o deputată a Mișcării Cinci Stele de stânga, a scris pe rețelele de socializare X că Frații din Italia suferă de "nostalgie medievală" și a spus că tinerele ar trebui să fie învățate "libertatea de a visa și mijloacele de a se realiza așa cum doresc".

Săptămâna trecută, Mennuni a stârnit critici pentru că a propus un proiect de lege care i-ar împiedica pe directorii de școli să oprească activitățile cu tematică catolică, cum ar fi punerea în scenă a pieselor de teatru de Crăciun, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel