Deputatul Nicușor Halici: În programul de guvernare, PSD vrea creșterea alocațiilor, a salariului minim și a pensiilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicușor Halici
Nicușor Halici
Majorarea alocațiilor copiilor, a salariului minim și a pensiilor trebuie să se regăsească în programul de guvernare al noului Executiv, susține președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici. Acesta a declarat că importante și prioritare sunt măsurile ce trebuie luate pentru români și în interesul românilor de către Guvern și nu funcțiile care vor reveni unui partid sau altul.

„România se confruntă cu o situație fără precedent, situație care are la bază criza medicală provocată de pandemia de COVID-19, criza socială, alimentată și de salariile foarte mici ale multor categorii socio profesionale, care nu acoperă creșterile de preț înregistrate în ultima perioadă la produse alimentare de bază. Și nu în ultimul rând, România se confruntă cu o criză energetică fără precedent. Practic, românii se confruntă zilnic cu creșteri explozive ale prețurilor la energie, alimente și medicamente, care au erodat semnificativ puterea de cumpărare a românilor. Este absolut necesar ca viitorul Guvern să ia măsuri pentru protejarea celor mai vulnerabile categorii sociale, respectiv familiile cu copii, angajații cu salarii mici și pensionarii.

Nu vom mai accepta ca românii să moară cu miile pentru că nu sunt medicamente în farmacii și asta pentru că actualii guvernanți nu au dorit acest lucru. Nu vom mai accepta ca oamenii să înghețe de frig în locuințe pentru că guvernele PNL au permis o liberalizare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, fără să ia în calcul veniturile românilor, sau faptul că există categorii sociale vulnerabile care nu vor putea plăti facturi care vor fi mai mari de zeci, sau chiar sute de ori față de cele primite în iarna trecută“, a afirmat deputatul Nicușor Halici pentru monitoruldevrancea.ro.

Pe lista de măsuri prioritare propuse de PSD se mai află și cele privind creșterea veniturilor:

1) Creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 Decembrie 2021 la nivelul stabilit prin Legea 14/2020, respectiv 300 de lei pentru copii între 2 și 18 ani și 600 de lei pentru copiii mai mici de doi ani sau pentru cei cu dizabilități.

2) Creșterea salariului minim pentru studii generale la valoarea de 2.550 lei și la 2.600 lei pentru studii superioare de la 1 Decembrie 2021. Creșterea salariului minim pentru studii generale la 2.740 lei și la 3.000 de lei de la 1 iulie 2022 la cei studii superioare. Creșterea salariului minim brut în agricultură de la 1 ianuarie 2022 la 3.000 lei, similar cu cel din construcții. Calendarul pentru eliminarea discrepanțelor apărute din cauza neaplicării Legii salarizării unitare va fi prezentat în 90 de zile.

3) Aplicarea imediată a Legii 127/2019 cu indexarea de la 1 Decembrie a tuturor pensiilor cu 11% și creșterea indemnizației sociale minime cu 200 de lei, de la 800 lei la 1.000 lei/lună. Calendarul aplicării celorlalte creșteri pe legea 127/2019 va fi adoptat în 90 de zile, a declarat Nicușor Halici pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel