Deputatul Florentin Gust a demisionat din PSD şi s-a înscris în PC
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Gust_Balosin_Florentin_2
Gust_Balosin_Florentin_2

Deputatul de Dolj, Florentin Gust, a demisionat din PSD şi s-a înscris în PC, a anunţat luni preşedintele conservatorilor, Daniel Constantin. Constantin a spus că PC îl susţine pe Gust să candideze pentru Primăria municipiului Craiova şi că speră ca acesta să fie candidatul USL pentru acest post.

"Dânsul (Gust) şi-a dat demisia săptămâna trecută din PSD. Am considerat că este bine în primul rând pentru PC, dar mai ales pentru USL, ca dânsul să vină în rândurile PC. Va fi – şi această decizie am luat-o astăzi – candidatul PC pentru Primăria Municipiului Craiova. Sigur că poate deveni şi candidatul USL, în contextul în care sondajul de opinie care se va face va demonstra că are cele mai bune şanse pentru a înlătura ceea ce s-a întâmplat atâta timp cât această primărie a fost condusă de dl Solomon şi de PDL", a declarat liderul PC Daniel Constantin.

La rândul său, Gust a dat de înţeles că s-a înscris în PC deoarece doar aici a găsit susţinere să candideze. "Probabil vă întrebaţi de ce am făcut acest pas. Dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca PC şi USL-ul să câştige Primăria Municipiului Craiova. Când spun asta nu spun doar vorbe mari. Sunt politicianul doljean care l-a bătut pe Antonie Solomon de trei ori în ultimele competiţii electorale, sunt politicianul care a câştigat alegerile prezidenţiale cu peste 20.000 de voturi şi cred că la PC există o şansă în plus pentru ca Craiova să devină oraşul tuturor. Cred că este extrem de important să ne canalizăm energiile pe lupta înpotriva PDL. De cele mai multe ori – şi de aceea am făcut acest pas – ne pierdem în războaie interne. La PC am găsit o echipă care este deschisă, este tânără şi vrea să contruiască", a explicat el de ce a plecat din PSD, relatează RTV.

Gust era considerat un apropiat al lui Mircea Geoană, care îi este şi naş de cununie.

Pe de altă parte, senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu şi-ar dori să candideze la Primăria Craiovei, însă potrivit presei ea nu ar fi susţinută şi de şeful organizaţiei judeţene, Ion Prioteasa, care vrea ca pe acest post să candideze liderul PSD Craiova, un apropiat al său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel