Deputatul Borza, după cea mai așteptată mutare din scena politică: Mă contrariază acest lucru
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Deputatul Remus Borza
Deputatul Remus Borza
Deputatul Remus Borza, membru în Partidul Forța Națională, a realizat o analiză, pentru DCNews, în contextul în care bugetul a trecut de Parlament chiar în forma inițială care a ajuns la președintele României. În cadrul analizei sale, a vorbit și despre ministerele care au primit mai puțini bani.

„Sunt și ministere care au primit mai puțin, cum ar fi Ministerul Energiei, căruia i s-a înjumătățit bugetul, deși gestionează un sector strategic. Pe mine mă contrariază bugetul extrem de mic alocat Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, doar 28 milioane lei”, a spus Remus Borza la DCNews.

În opinia deputatului, „Guvernul are obligația să aloce un buget adecvat pentru a asigura păstrarea identității lingvistice, culturale, naționale și spirituale a celor peste 8 milioane de cetățeni români sau etnici români din diaspora. Guvernul ar trebui să aibă preocupări sporite și o finanțare adecvată pentru a asigura păstrarea identității naționale a românilor din Basarabia, Bucovina, Cadrilater, Ungaria sau a celor 3 milioane de aromâni de pe teritoriul Albaniei și Greciei”.

„Un buget foarte mic are și Ministerul Turismului”, a continuat Remus Borza, „de doar 48 milioane lei, în condițiile în care România are un potențial turistic extrem de ridicat, dar prea puțin exploatat. România are cea mai mică pondere a turismului în PIB din țările UE, doar 1,3% față de 10% în Croația, 7% în Grecia și în jur de 4% în Italia, Bulgaria, Ungaria”.

„România a înregistrat, anul trecut, doar 3 milioane de turiști străini, față de 7 milioane în Bulgaria, 14 milioane în Ungaria sau 23 milioane în Grecia. Ungaria reușește să aibă un număr de turiști străini de aproape cinci ori mai mare decât România, în condițiile în care nu are mare, nu are Deltă, nu are munte și atâtea alte sute de locuri și obiective turistice pe care România le are, dar nu știe să le pună în valoare. O creștere doar cu 1% a ponderii turismului în PIB ar aduce cu 2 miliarde euro în plus la buget. Chiar și pentru acest unic argument, turismul trebuia să primească o alocare bugetară mai mare”, consideră Remus Borza. Analiza completă, AICI.

VEZI ȘI: Deputatul Borza, previziune BOMBĂ. Efecte în Europa, "cu atât mai mult în România"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel