Deputatul Alexandru Muraru: Invazia barbară a ruşilor în Ucraina a avut de la început scopul unui genocid
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 06 mai 2022, 09:50
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Deputatul liberal Alexandru Muraru, vicepreşedinte al PNL, aflat în vizită în Ucraina, afirmă că ruşii au comis un genocid în această ţară. 

'Am înţeles pe deplin că invazia barbară a ruşilor în Ucraina a avut scopul de la bun început a unui genocid: de a elimina naţiunea ucraineană. 90% dintre victime sunt executate cu ordine şi acţiuni prestabilite. Demonstrează că ruşii au comis în mod deliberat execuţii în masă ale ucrainenilor, că au comis un genocid', a scris Muraru, vineri, pe Facebook, după ce a văzut la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel.

El relatează că a văzut gropile comune, distrugerile imense, sute de case şi blocuri rase complet. 'Am văzut locurile genocidului pe care invadatorii ruşi l-au transformat în cel mai cumplit loc al crimei din Europa.

'A doua armată a lumii' s-a dovedit a fi o armată de violatori şi tâlhari, criminali odioşi care nu mai pot fi consideraţi fiinţe umane. Garda naţională rusă, mercenarii ceceni, soldaţii Armatei Ruse au făcut ca 80 de ani de civilizaţie după al Doilea Război Mondial să fie şterşi. Toate împrejurimile Kievului arată ca în al Doilea Război Mondial. Pădurile din jurul Kievului arată ca acum 80 de ani, după invazia nazistă, totul este ars, distrus, soldaţii sunt acum la toate baricadele, avanposturile, cazemate, nimic nu este încheiat. În suburbiile Kievului a fost o crimă şi o distrugere sistematică, planificată, coordonată. Obiectivul a fost întâi terorizarea populaţiei şi apoi crima în masă şi colapsarea infrastructurii critice', afirmă deputatul. Muraru subliniază că barbaria a fost flagrantă la Bucha.

'Crimele au început pe 25 februarie, a două zi după invazie. La începutul lui aprilie, când forţele ucrainene au eliberat împrejurimile Kievului, crimele odioase au ieşit la suprafaţă. Acestea au schimbat cursul războiului din Ucraina. Torturile şi asasinatele armatei ruse au întărit voinţa guvernelor occidentale de a înarma Ucraina şi au redus posibilitatea pentru o pace negociată. Liderii din toată Europa au venit la Bucha şi continuă să vină pentru a vedea ei înşişi devastarea şi crima. Ceea ce s-a întâmplat aici cred că a pus capăt posibilităţii ca Ucraina să mai cedeze ceva. Ucraina va lupta pentru a căuta dreptatea de la Bucha şi de peste tot. Acesta e noul legământ al Ucrainei', spune Muraru.

Deputatul precizează că peste 1.200 de cadavre au fost găsite până în prezent într-un areal care curpinde localităţile satelit de lângă Kiev: Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel şi în alte zeci de sate. 'Acestea sunt situate la 30-60 Km de Kiev şi aveau populaţie numeroasă de 13.000-60.000 locuitori fiecare. Criminalii ruşi s-au răzbunat pe tot ce au găsit în cale pentru că au realizat că nu pot intra în Kiev. Rezistenţa şi ostilitatea ucrainenilor i-au făcut pe ruşi să aplice planul barbar, adică uciderea bărbaţilor adulţi, torturile, violarea femeilor pentru a suprima rezistenţa şi de a obţine o cădere nervoasă colectivă, o prăbuşire şi un abandon care să se răspândească în toată ţara', arată el. Muraru relatează şi că primarul din Borodianka i-a spus că toată infrastructura oraşului a fost distrusă, aproape toate blocurile bombardate.

'În Bucha, unde au fost ucişi peste 400 de ucraineni, groapa comună pe care am văzut-o a fost identificată în primele zile ale lui martie din satelit, cadavrele au fost ulterior deshumate şi analizate de procurori şi legişti şi s-au văzut crimele odioase: cadavre legate cu mâinile la spate, împuşcaţi în cap sau în membre, unii cu ochii scoşi sau alte torturi îngrozitoare. Unele cadavre sunt decapitate. Mulţi au fost răpiţi, puşi să sape gropi individuale sau luaţi de ruşi pentru diverse operaţiuni în spatele frontului. Există numeroase cazuri, unde, după bombardamente, oamenii s-au adăpostit în subsoluri, dar cu ajutorul grenadelor şi puştilor mitralieră, ruşii au pătruns şi i-au lichidat astfel. Numai în ultimele zile câteva gropi comune au fost identificate cu zeci de civili lichidaţi de soldaţii lui Putin.'

'Au avut liste, au căutat cu precădere bărbaţi şi membri ai elitei, cum ar fi oficiali locali, activişti sau uneori doar bărbaţi de vârstă militară. Au mers din casă în casă, blocurile şi casele care nu sunt complet distruse au geamurile şi uşile sparte, a fost o vânătoare locuinţă cu locuinţă, apartament cu apartament. Lunetiştii au stat săptămâni aici, astfel încât, când oamenii ieşeau pentru a căuta mâncare, îi executau sau prindeau imediat. Supravieţuitorii, oficialii şi militarii ne-au spus cum ruşii trăgeau în toate direcţiile, în orice mişcare era pe stradă sau la ferestre, puteau vedea cu vizierele lor termice orice mişcare şi astfel eliminau pe toţi', a mai scris deputatul.

El mai afirmă că bătălia pentru a prelua Kievul s-a transformat într-o 'crimă odioasă, alături de torturi, incendieri, violuri'.

Deputatul liberal Alexandru Muraru, vicepreşedinte al PNL, efectuează o vizită oficială în Ucraina, începând de miercuri şi până sâmbătă, în cadrul unei delegaţii parlamentare internaţionale, el fiind singurul reprezentant al Legislativului de la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?