Deputații UE susțin controale mai stricte asupra transferurilor criptografice
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Deputații UE susțin controale mai stricte asupra transferurilor criptografice, de la Pexels
Deputații UE susțin controale mai stricte asupra transferurilor criptografice, de la Pexels
Parlamentarii Uniunii Europene au susținut joi înăsprirea controalelor asupra transferurilor de Bitcoin și alte criptomonede, într-o mișcare despre care industria a spus că ar eroda confidențialitatea și ar împiedica inovația.

Două comisii din Parlamentul European au negociat compromisuri transpartinice care ar obliga firmele de criptomonede să colecteze și să împărtășească date privind tranzacțiile într-un sector care a prosperat până acum datorită anonimatului său.

Toate amendamentele de compromis au fost adoptate, a declarat pentru Euronews Next un ofițer de presă al Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului.

Negocierile oficiale, cunoscute sub numele de discuții în "trilog", vor începe acum între Parlamentul UE, Comisie și Consiliu.

"Am pierdut o bătălie, dar este departe de a se fi terminat", a scris pe Twitter, după vot, Patrick Hansen, șeful de strategie al start-up-ului Unstoppable Finance pentru finanțarea descentralizată (DeFi).

Măsuri drastice în materie de confidențialitate

Sectorul criptografic de 2,1 trilioane de dolari (1,9 trilioane de euro) face încă obiectul unor reglementări disparate în întreaga lume. Însă îngrijorarea că Bitcoin și alte monede similare ar putea afecta stabilitatea financiară și ar putea fi utilizate în scopuri criminale a accelerat eforturile factorilor de decizie politică de a pune capăt acestui sector.

Biden: Există indicii că Putin și-a arestat consilierii, dar nu avem dovezi

Conform propunerii prezentate pentru prima dată anul trecut de către Comisia Europeană, care face parte din executivul UE, ca parte a unui efort mai amplu de combatere a spălării banilor, firmele de criptomonede, cum ar fi bursele, ar trebui să obțină, să dețină și să prezinte informații despre cei implicați în transferuri.

Acest lucru ar facilita identificarea și raportarea tranzacțiilor suspecte, înghețarea activelor digitale și descurajarea tranzacțiilor cu risc ridicat, a declarat Ernest Urtasun, un deputat spaniol din partea Partidului Verde, care ajută la adoptarea măsurii în parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel