Deputații și senatorii, în vacanță parlamentară până pe 1 septembrie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Sursă foto: Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Parlamentarii au intrat, de vineri, în vacanță parlamentară până pe 1 septembrie.

Senatorii şi deputaţii au intrat de vineri în vacanţă parlamentară până la 1 septembrie, când Legislativul îşi va relua activitatea.

Potrivit articolului 66 din Constituție, „Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie”.

Parlamentarii se pot întruni şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.

Ciucă: Prețurile la carburanți au scăzut. ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren

Prețurile la carburanți au scăzut - este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a transmis, vineri, 1 iulie, pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a spus că pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului - așa cum se întâmplă deja în alte state - și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Amintim că Executivul a aprobat, joi, ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți - 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, iar 25 de bani vor fi o reducere comercială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel