Deputații au decis: Gheorghe Coman poate fi arestat preventiv
Plenul Camerei Deputaților a votat, vineri, în favoarea cererii Ministerului Justiției de încuviinţare a arestării preventive a deputatului conservator Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.
Votul în plen a fost cu bile, 190 deputaţi votând în favoarea solicitării MJ, în timp ce 34 s-au exprimat împotrivă.
Deputatul PC Gheorghe Coman nu a fost prezent la ședința de plen a Camerei de vineri, pentru a-şi prezenta punctul de vedere.
Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a susținut că pe listele de prezenţă au semnat 226 de deputaţi. Pentru ca şedinţă să poată avea loc, cvorumul necesar este de 204 parlamentari.
El a salutat prezenţa în sală a unor reprezentanţi din toate grupurile parlamentare, precum a unor miniştri liberali.
"Cred că am demonstrat că Parlamentul României nu este scut pentru nimeni care încalcă legea în România", a spus președintele Camerei Deputaților, după citirea rezultatului înregistrat la vot.
Liderul deptaţilor PNL, George Scutaru, a declarat înaintea şedinţei că parlamentarii liberali vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Coman
„Credem că în acest fel putem să arătăm că ne preocupă şi viitorul raport de ţară şi imaginea acestei instituţii. Parlamentarii liberali vor vota pentru încuviinţarea acestei solicitări”, a spus Scutaru.
Acelaşi punct de punct de vedere a fost exprimat şi de liderul deputaţilor PDL, Gheoghe Tinel, care a declarat că „vom vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a colegului nostru şi ne pare rău că stimatul nostru coleg nu a venit astăzi într-un gest normal să explice poziţia domniei sale”.
De asemenea, deputaţii PSD, PP-DD şi PC au afirmat că vor vota pentru solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheoghe Coman.
Camera Deputaţilor a fost sesizată oficial de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care se solicită încuviinţarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor avizase favorabil această cerere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News