Deputați UDMR, proiect de lege privind LGBT în școli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
LGBT
LGBT
Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care propune interzicerea difuzării conținutului privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și a homosexualității. Inițiativa e similară cu ce a interzis Viktor Orban în Ungaria.

Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional.

Conform inițiativei legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind „protecția și promovarea drepturilor copilului”, își propune să protejeze copiii împotriva „difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”, conform fișei proiectului.

’Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc’, se arată în proiectul de lege.

Sexul copilului poate fi doar feminin sau masculin

Propunerea mai prevede și alte modificări, printre care: “Aliniatul (1) al articolului 9 se modifică și va avea următorul curpins: Art 9 – (1) Copilul are dreptul la stabilirea identității sale la naștere. După alineatul (1) al articolului 9 se introduc două noi alineate, alin. (1′) şi (I’), cu următorul cuprins:

(I’) Identitatea la naştere este compusă din următoarele elemente: a) numele, b) sexul, c) cetățenia, d) națiaționalitatea. (1’) Copilul are dreptul la păstrarea identității sale stabilită la naştere.” În proiect se mai arată că sexul copilului este stabilit de medic și poate fi doar feminim sau masculin.

De asemenea, cei 7 parlamentari inițiatori ai legii vor ca cel puțin o dată pe semetru, la școală să fie derulate “programe de educație pentru viață, inclusiv educație de sănătate sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”. Mai mult, este prevăzut și că părinții pot să refuze aceste ’programe de educație’ și să nu îi lase pe copii să participe.

Inițiatorii proiectului de lege sunt: Benedek Zacharie, Biró Rozália-Ibolya, Gál Károly, Könczei Csaba, Kulcsár-Terza József-György, Seres Dénes și Zakarias Zoltán.

Citește și - Lege anti-LGBT în Ungaria. Declaraţia şefei CE este 'o ruşine', afirmă Guvernul lui Viktor Orban după critica Ursulei von der Leyen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel