Deputat UDMR anunță: 2014, un an foarte complicat. Vezi motivul
Anul care tocmai debutează astăzi, 2014, nu va fi unul comod pentru actorii aflați pe scena politică, ci unul "foarte complicat". Cel puțin, așa a previzionat deputatul UDMR Korodi Attila, pentru pesurse.ro, susținând că va fi o luptă crâncenă în special pentru Palatul Cotroceni, în condițiile în care viitorul președinte va fi la fel de puternic cum este în prezent președintele Traian Băsescu.
Despre anul 2014, deputatul Korodi Attila spune că va fi "Foarte complicat. Văd foarte complicat pentru că eu văd că nu raționamentul politic, în sensul deciziilor publice, ci calculul politic primează. 2014 va fi un an complicat în care probabil USL nu va mai exista, în care poate se va crea ceva în zona dreptei, poate nu, dar oricum alegerile europarlamentare vor fi prima etapă de clarificare politică și după aceea prezidențialele vor fi o luptă crâncenă de câștig mai ales că nu se va schimba Constituția și dacă nu se schimba Constituția realmente va fi din nou un președinte puternic și de aceea jocul va fi din nou puternic".
Deputatul UDMR a explicat, întrebat fiind, și care va fi strategia Opoziției în 2014, precizând că ea dispune de un palier restrâns.
"Eu v-am răspuns la întrebarea ce cred că se va întâmpla. Opoziția are un palier destul de restrâns, dar din punctul nostru de vedere vom propune câteva legi strategice de reformă structurulă, cum anul acesta am depus legea descentralizării în vară, dar noi vom veni cu câteva poziții strategice pe domenii cheie și noi în rest suntem obișnuiți să lucrăm foarte mult la nivel local, asta însemnând că din punctul meu de vedere nu contează atât de mult disputele centrale, cât pentru comunitatea locală ce pot să fac în plus din punct de vedere legislativ și din punct de vedere al intervenției în deciziile guvernamentale.
Unde a greșit guvernarea USL
Potrivit deputatului UDMR-ist, USL nu a fost în stare să mențină poziția politică pe care și-a dezvoltat programul cu care a venit la guvernare.
"Eu cred că este o inerție din care nu a putut să iasă și inerția există în structurile guvernamentale, pentru că pe foarte multe lucruri, mai ales pe zona fiscalității, Guvernul a menținut o poziție a Ministerului de Finanțe și nu o poziție politică pe care el și-a dezvoltat programul politic cu care a venit la guvernare. Aici cred că este o hibă imensă și până la urmă s-a demonstrat că până și o majoritate de 70% poate să fie menținută de birocrați într-o zonă foarte gri", a mai arătat Korodi Attila, întrebat fiind dacă USL a repetat din greșelile guvernarilor Boc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News