Deputat PSD: Salariile din ASF sunt egale cu ale secretarelor PDL
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Un deputat PSD a declarat că Traian Băsescu nu este deranjat de veniturile din ASF, care sunt de două ori mai mici decât cele din timpul guvernării PDL. 

"Domnul președinte Traian Băsescu ne-a demonstrat încă o dată că are memoria scurtă și selectivă. Problema domniei sale nu este legată de veniturile celor din conducerea ASF, care într-adevăr sunt foarte mari, dar sunt totuși de două ori mai mici decât cele din instituțiile asemănătoare din vremea PDL. Problema lui Traian Băsescu este că banii aceștia nu mai sunt încasați de oamenii săi. Lui Traian Băsescu i-a convenit când protejatul său, Constantin Buzoianu, a încasat 150.000 de euro în doar două luni de activitate, sau când secretara domnului Emil Boc a câștigat la CNVM 64.000 de euro tot pentru două luni. Vă dați seama că în vremea guvernărilor PDL, o fostă secretară câștiga cât câștigă acum șeful ASF", a declarat deputatul Mihai Sturzu.

Deputatul a adăugat: "Când a fost înființată ASF, în actul normativ s-a prevăzut că salariile nu pot depăși salariile de la BNR, dar au fost găsite tot felul de ocolișuri pentru ca veniturile să fie umflate. PSD a propus o soluție pentru această problemă, acea taxă de solidaritate, prin care toate veniturile nesimțite de la stat să fie supraimpozitate, dar din păcate această propunere n-a avut sprijinul colegilor din PNL. Ceea ce-l deranjeaza pe Traian Băsescu cu adevărat este faptul că firma sponsorului său, domnul Adamescu, este anchetată de către ASF".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel